O Oμπάμα ξετρέλανε το Βιετνάμ -Τον αγάπησαν, του τραγούδησαν και ραπ [βίντεο] - iefimerida.gr

O Oμπάμα ξετρέλανε το Βιετνάμ -Τον αγάπησαν, του τραγούδησαν και ραπ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μπαράκ Ομπάμα ολοκλήρωσε την τριήμερη επίσκεψή του στο Βιετνάμ με μια εκδήλωση με νέους της χώρας.


Ανάμεσά τους βρέθηκε και μια ράπερ, η οποία δεν δίστασε να δείξει στον αμερικανό πρόεδρο τι ξέρει να κάνει και τραγούδησε λίγους στίχους.

O Oμπάμα ξετρέλανε το Βιετνάμ -Τον αγάπησαν, του τραγούδησαν και ραπ [βίντεο] | iefimerida.gr 0
O Oμπάμα ξετρέλανε το Βιετνάμ -Τον αγάπησαν, του τραγούδησαν και ραπ [βίντεο] | iefimerida.gr 1


Η εμφάνισή της ενέπνευσε τον Ομπάμα που άρχισε να επαινεί την σημασία της τέχνης ανά τον κόσμο, είτε στη μουσική είτε στην λογοτεχνία, και μίλησε για τον ρόλο της τέχνης που χτίζει γέφυρες μεταξύ των λαών και των ανθρώπων.

O Oμπάμα ξετρέλανε το Βιετνάμ -Τον αγάπησαν, του τραγούδησαν και ραπ [βίντεο] | iefimerida.gr 2


«Η τέχνη μας μαθαίνει να μη σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας αλλά να μπαίνουμε στη θέση των άλλων», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα και πρόσθεσε ότι το να ακούει βιετναμέζικο ραπ (του μετέφρασαν τα λόγια που άκουσε) του επιτρέπει να αισθάνεται πιο κοντά σε αυτή τη χώρα που είναι τόσο μακριά από τη δική του.

Ο Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποίησε τριήμερη ιστορική επίσκεψη στο Βιετνάμ, 41 χρόνια μετά τη λήξη του πολέμου. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βιετναμέζο ομόλογό του Τραν Ντάι Κουάνγκ, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων στο Βιετνάμ και τάχθηκε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών του με την Κίνα, στη Νότια Σινική Θάλασσα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, το 78% των Βιετναμέζων έχει θετική γνώμη για τις ΗΠΑ.

O Oμπάμα ξετρέλανε το Βιετνάμ -Τον αγάπησαν, του τραγούδησαν και ραπ [βίντεο] | iefimerida.gr 3
O Oμπάμα ξετρέλανε το Βιετνάμ -Τον αγάπησαν, του τραγούδησαν και ραπ [βίντεο] | iefimerida.gr 4

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι «συγκινήθηκε» από τους χιλιάδες Βιετναμέζους που παρατάχθηκαν στους δρόμους του Ανόι για να καλωσορίσουν την αυτοκινητοπομπή του και να βγάλουν φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του αμερικανικού Ινστιτούτου Pew, το 78% των Βιετναμέζων έχει σήμερα θετική γνώμη για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ποσοστό που φέρνει το Βιετνάμ στην τρίτη θέση, ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ασίας, κάτω από τις Φιλιππίνες και τη Νότια Κορέα.

O Oμπάμα ξετρέλανε το Βιετνάμ -Τον αγάπησαν, του τραγούδησαν και ραπ [βίντεο] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ομπάμα Βιετνάμ επίσκεψη ραπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ