Απαισιόδοξος ο Προβόπουλος -Δεν βλέπει «φως στο τούνελ»

Ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, εμφανίσθηκε ιδιαίτερα απαισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε παρουσίαση βιβλίου.

Ο κ. Προβόπουλος, επισημαίνοντας ότι η κρίση αυτή θα μπορούσε να έχει διαρκέσει 2-3 χρόνια και να έχει οδηγήσει σε μια περιορισμένη μείωση της τάξεως του 10-12% του ΑΕΠ, η οποία και θα είχε αναπληρωθεί σύντομα, δήλωσε χαρακτηριστικά: ««Μπαίνουμε στον όγδοο χρόνο μια κρίσης... χωρίς ακόμη να φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ».
Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδας τόνισε ότι η απαισιοδοξία του αυτή προέρχεται από το γεγονός ότι απουσιάζει, εκ μέρους της κυβέρνησης, ένα εθνικό σχέδιο, πέραν των μνημονίων, που θα φέρει ανάπτυξη στη χώρα με εκσυγχρονισμό του κράτους και ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας.
Ο κ. Προβόπουλος δήλωσε επίσης ότι όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα έχουν εστιάσει περισσότερο (απ όσο θα έπρεπε) στην αύξηση της φορολογίας, αντί των διαρθρωτικών αλλαγών και των παρεμβάσεων για επέκταση της φορολογικής βάσης και την πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ την ίδια στιγμή υποστήριξε ότι ένα ενδεχόμενο Grexit θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες σε οικονομία και κοινωνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ