Κυρίτσης: Η Ειδομένη θα αδειάσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας - iefimerida.gr

Κυρίτσης: Η Ειδομένη θα αδειάσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την Ειδομένη και την διαδικασία εκκένωσης της από τους πρόσφυγες μίλησε ο Γιώργος Κυρίτσης.

«Η Ειδομένη πιστεύουμε ότι με αυτούς τους ρυθμούς, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει αδειάσει» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό μιλώντας στον Real Fm.

Όπως ανέφερε ο κ. Κυρίτσης ήδη έχουν μετακινηθεί περίπου 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες. Σημείωσε επίσης ότι πλέον υπάρχουν θέσεις στις δομές φιλοξενίας ώστε να μετακινηθούν όλοι όσοι βρίσκονται στην Ειδομένη.

Ο κ. Κυρίτσης επεσήμανε ότι το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρχαν θέσεις για να καλύψουν όλες τις ανάγκες. «Προσπαθούσαμε να τις βρούμε και να τις φτιάξουμε» πρόσθεσε.

«Δεν πρόκειται η κυβέρνηση να πάει σε επιλογές βίας και σκληρής καταστολής. Τα ΜΑΤ βρίσκονται εκεί γιατί όσο μεγαλύτερη είναι μια επιχείρηση τόσο μεγαλύτερες είναι οι ανάγκες ασφαλείας» υποστήριξε ο κ. Κυρίτσης.

Για το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται η παρουσία των δημοσιογράφων στην επιχείρηση ο κ. Κυρίτσης υποστήριξε: «Το υπουργείο προστασίας του Πολίτη έκρινε ότι η παρουσία μεγάλου αριθμού τηλεοπτικών συνεργείων κυρίως θα επιβράδυνε τη διαδικασία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κυρίτσης Ειδομένη πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ