Πλωτά μνήματα στη θάλασσα στη μνήμη των προσφύγων που χάθηκαν [βίντεο] - iefimerida.gr

Πλωτά μνήματα στη θάλασσα στη μνήμη των προσφύγων που χάθηκαν [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανθρωπιστική οργάνωση Support to Life και το πρακτορείο TBWA/Istanbul αποτίουν φόρο τιμής στους Σύρους πρόσφυγες που χάθηκαν στη θάλασσα προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη.

Η οργάνωση σχεδίασε ένα project με τον τίτλο «The Sea Cemetery» και τοποθέτησε 200 μνήματα που πλέουν στο Αιγαίο για να τιμήσει τη μνήμη όσων χάθηκαν. Αυτά τα μνήματα κινηματογραφήθηκαν και μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κάνουν το γεγονός ευρύτερα γνωστό και για να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη. Ταυτόχρονα δημιουργήθηκε και ένα σάιτ μέσω του οποίου η οργάνωση Support to Life συλλέγει χρήματα για να βοηθήσει τους πρόσφυγες αλλά και για να μειώσει τον αριθμό των θανάτων στη θάλασσα.
Από την αρχή του πολέμου, 4.6 εκατομμύρια άτομα μετακινήθηκαν και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Συρία.

Πλωτά μνήματα στη θάλασσα στη μνήμη των προσφύγων που χάθηκαν [βίντεο] | iefimerida.gr 0


Ωσ σήμερα, πάνω από 4.000 πρόσφυγες, εκ των οποίων πολλά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα. Πολλοί εξ αυτών δεν έχουν ανευρεθεί και δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Πηγή zamanfrance.fr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ