Επιχειρηματίες, δικηγόροι και κληρικός σε παραδικαστικό κύκλωμα -Πρόταση παραπομπής 110 ατόμων - iefimerida.gr

Επιχειρηματίες, δικηγόροι και κληρικός σε παραδικαστικό κύκλωμα -Πρόταση παραπομπής 110 ατόμων

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να παραπεμφθούν 110 εμπλεκόμενοι σε υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ζητά με πρόταση της η αντεισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτα Φάκου.

Η εισαγγελική λειτουργός ζητά από το Συμβούλιο Εφετών, μετά από έρευνα περίπου 10 ετών, την παραπομπή 110 κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης, που μέσω ψευδών στοιχείων, τεχνασμάτων, εικονικών εταιριών κ.ά., ιδιοποιήθηκαν διάφορα ακίνητα, ενώ εξαπάτησαν αρκετούς πολίτες λαμβάνοντας χρηματικά ποσά, υποσχόμενοι αίσια έκβαση σε δικαστικές υποθέσεις, λόγω «διασυνδέσεων τους στην Δικαιοσύνη».

Ανάμεσα σε αυτούς που προτείνεται η παραπομπή σε δίκη είναι ένας πολιτικός μηχανικός, ένας γνωστός από την εμπλοκή του σε αντίστοιχη υπόθεση κληρικός, δικηγόροι, ένας πρώην δικαστής, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι με γνωστή συνδικαλιστική δράση, ένας συμβολαιογράφος κ.ά.

Ακόμη, κατηγορούμενος είναι και ένας επικοινωνιολόγος ο οποίος, σύμφωνα με την πρόταση της κ. Φάκου, λόγω στενών σχέσεων του με την Εκκλησία, φέρεται να εξαπάτησε ιερέα, μαζί με τον συγκατηγορούμενο του κληρικό, από τον οποίο έλαβαν ποσό 70.000 ευρώ για «να τον αθωώσουν» σε ποινική υπόθεση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα ή εγκαταλελειμμένα, τα οποία μέσω πλαστών στοιχείων τα καταλάμβαναν, εμφανίζοντάς τα ως ιδιοκτησίες εικονικών εταιριών που ίδρυαν στο όνομα μελών της οργάνωσης. Στην δικογραφία καταγράφονται περιπτώσεις, που τέτοιου είδους ακίνητα τέθηκαν παρανόμως σε διαδικασίες πλειστηριασμών. Η οργάνωση φαίνεται να λάμβανε για κάθε «εξυπηρέτηση» σε δικαστικές υποθέσεις ποσό 25 χιλιάδων ευρώ «ανά φάκελο».

Βασικός μάρτυρας στην υπόθεση, είναι δικηγόρος που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για υπόθεση καταπάτησης μεγάλης δασικής έκτασης, ο οποίος συμμετείχε στην δράση της οργάνωσης και το 2009 αποφάσισε να συνεργαστεί με τις αρχές .

Τον τελικό λόγο για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων, έχει το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο τις επόμενες μέρες θα αποφασίσει για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ παραδικαστικό κύκλωμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ