Βραβεία βιβλίου Public -1.300 συγγραφείς έδωσαν μάχη για την πρωτιά - iefimerida.gr

Βραβεία βιβλίου Public -1.300 συγγραφείς έδωσαν μάχη για την πρωτιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ώρες έμειναν μέχρι την απονομή των βραβείων βιβλίου Public 2016.

Δύο χιλιάδες βιβλία και χίλιοι τριακόσιοι συγγραφείς μπήκαν στη μάχη για τα δημοφιλή βραβεία βιβλίου.

Τα Βραβεία Βιβλίου δημιουργήθηκαν από τα Public για να δώσουν «βήμα» στο αναγνωστικό κοινό ώστε να αναδείξει τα αγαπημένα του βιβλία για τη χρονιά που μας πέρασε.
Η ψηφοφορία των αναγνωστών ολοκληρώθηκε, και την Τρίτη 24 Μαΐου θα μάθουμε ποιος θα διακριθεί φέτος σε μία γιορτή για το βιβλίο που έχει προγραμματιστεί για τις 19:30 στο Παλλάς.

Θεσμός πια τα βραβεία αγκαλιάστηκαν από πνευματικό κόσμο και κοινό, με υποψηφιότητες για το 2016 που έφτασαν τα 2.000 βιβλία, 1.300 συγγραφείς, 150 εκδότες και 8 μεγάλα βραβεία. Τιμώμενη χώρα φέτος η Γαλλία.

Επιπλέον τρία ειδικά βραβεία

Εκτός από τα βραβεία που αναδεικνύονται από το κοινό, υπάρχουν και 3 ειδικά βραβεία εκτός ψηφοφορίας κοινού τα οποία σχετίζονται με τη δουλειά των ανθρώπων στον κλάδο του βιβλίου.
Τα βραβεία αυτά είναι

  • Βραβείο Εκδοτικό Αποτύπωμα με το οποίο θα αναδειχθεί ο εκδότης που μέσα από την βιβλιοπαραγωγή του έχει δώσει το δικό του εκδοτικό αποτύπωμα – στίγμα τη χρονιά που μας πέρασε. Στην παραπάνω κατηγορία συμπεριλαμβάνονται όλοι οι εκδότες που θα συμμετέχουν στα βραβεία βιβλίου Public. Για την κατηγορία αυτή θα αποφασίσει κριτική επιτροπή. 
  • Καλύτερο Εξώφυλλο της χρονιάς το οποίο θα δοθεί από ειδική επιτροπή που θα απαρτίζεται από εικαστικούς, γραφίστες και πρόσωπα που σχετίζονται με την δημιουργία ενός βιβλίου.
  • Καλύτερη εικονογράφηση σε παιδικό βιβλίο, το οποίο θα δοθεί από ειδική επιτροπή από εικαστικούς, εικονογράφους & γραφίστες.

Βραβεία Βιβλιοπωλείων
Επιπλέον, στον διαγωνισμό θα δοθούν και τα Βραβεία Βιβλιοπωλείων Public «Ελληνικό Βιβλίο» και «Ελληνικό Παιδικό βιβλίο», όπως θα τα ψηφίσουν οι πωλητές βιβλίου των καταστημάτων Public.
Στην κατηγορία «Ελληνικό Βιβλίο» θα συμπεριληφθούν τα βιβλία που συμμετέχουν στις κατηγορίες Ελληνικό μυθιστόρημα της χρονιάς και Ελληνικό non-Fiction (περιλαμβάνει: δοκίμιο, μελέτη, βιογραφία, μαρτυρία) ενώ στην κατηγορία «Ελληνικό Παιδικό βιβλίο» όσα βιβλία συμμετέχουν στην Ελληνική παιδική λογοτεχνία.

Τα Βραβεία Βιβλίου Public τίμησαν με τη συμμετοχή τους τις 2 προηγούμενες χρονιές πάνω από 100 εκδότες και 900 συγγραφείς, ενώ τεράστια ήταν και η συμμετοχή του κοινού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βραβεία Public εκδότες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ