Die Welt: Χάος στην Ελλάδα αν η Τουρκία σταματήσει τους ελέγχους προσφυγικών ροών - iefimerida.gr

Die Welt: Χάος στην Ελλάδα αν η Τουρκία σταματήσει τους ελέγχους προσφυγικών ροών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα χάος στην Ελλάδα θα ήταν το τίμημα για την Ευρωπαϊκή Ενωση σε περίπτωση που η Τουρκία υλοποιήσει την απειλή της και σταματήσει τους ελέγχους των προσφυγικών ροών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt.

Η προσφυγική κρίση θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει σήμερα η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Κων/πολη. Deutcshe Welle, ενόψει των συνομιλιών η εφημερίδα Die Welt παρατηρεί: «Σε περίπτωση που η Τουρκία κάνει πράξη την απειλή της και σταματήσει τους ελέγχους των προσφυγικών ροών, τότε οι αριθμοί των προσφύγων ενδέχεται να φθάσουν και πάλι τα επίπεδα του περασμένου φθινοπώρου.

Μιας και η ΠΓΔΜ εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα σύνορά της, οι πρόσφυγες δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Γερμανία. Το τίμημα για την ΕΕ θα ήταν ένα χάος στην Ελλάδα. Παράλληλα η καγκελάριος αναμένεται να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της στην Ταγίπ Ερντογάν για την άρση της βουλευτικής ασυλίας από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Ζητούμενο όμως θα ήταν μια σκληρή στάση. Όμως η ανησυχία για το μέλλον της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας στο προσφυγικό θα σταθεί εμπόδιο σε μια έντονη αντίδραση».

Οι απειλές

Η Τουρκία μπορεί να αναστείλει όλες τις συμφωνίες της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, περιλαμβανομένης και της τελωνειακής ένωσης, εάν η ΕΕ συνεχίσει να εφαρμόζει «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στις συνομιλίες της με την Άγκυρα, δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber ο Γιγίτ Μπουλούτ, σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η εφαρμογή της συμφωνίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία με στόχο την ανακοπή της ροής προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη συναντά προσκόμματα, εξαιτίας των διαφωνιών για τον αντιτρομοκρατικό νόμο, για τον οποίο η Ένωση ζητεί να εναρμονισθεί με τα ευρωπαϊκά μέτρα.

Το νέο οικονομικό μοντέλο της Τουρκίας θα βασίζεται στην παραγωγή, με την αμυντική βιομηχανία να αποτελεί τον πυρήνα της τουρκικής οικονομίας, δήλωσε επίσης ο Γιγίτ Μπουλούτ διευκρινίζοντας ότι η κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης θα διατηρηθεί, ανεξάρτητα από τη σύνθεση του νέου οικονομικού επιτελείου της τουρκικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ