Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας για άρθρα του πολυνομοσχεδίου - iefimerida.gr

Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας για άρθρα του πολυνομοσχεδίου

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απορρίφθηκε, από την κυβερνητική πλειοψηφία, η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη για άρθρα του πολυνομοσχεδίου.

Η ένσταση, την οποία κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, αφορούσε τα άρθρα για τον δημοσιονομικό διορθωτή και την σύσταση Ταμείου Αξιοποιήσεων και Επενδύσεων δημόσιας περιουσίας.

Το αίτημα περί αντισυνταγματικότητας, υποστήριξαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης,κάνοντας λόγο για εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος απέρριψε τα επιχειρήματά τους, αναφέροντας ότι οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου προκύπτουν από την διεθνή θέση, τις υποχρεώσεις αλλά και τις ανάγκες της χώρας.

Ακόμα, ο κ. Παρασκευόπουλος υποστήριξε ότι ο προτεινόμενος μηχανισμός δημοσιονομικής προσαρμογής δεν αφορά τη θέσπιση αλλά μόνο την εκτέλεση του προϋπολογισμού, άρα δεν μεταβάλλεται ο προϋπολογισμός και συνεχίζει να έχει τις ίδιες κατανομές. «Αλλάζει ο τρόπος διαχείρισης και το ποσοστό διάθεσης, άρα ο ''κόφτης'' δεν έχει κανένα πρόβλημα με το Σύνταγμα»,συμπλήρωσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θόδωρος Φορτσάκης, επεσήμανε ότι περιορίζεται η εθνική κυριαρχία της χώρας και παραδίδεται στους ξένους ο δημοσιονομικός έλεγχος του κράτους.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Για υποκρισία τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων όσων και της σημερινής κυβέρνησης έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, κατηγορώντας τες ότι έχουν κάνει το σύνταγμα λάστιχο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς μίλησε για μεγάλο και ισχυρό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η χώρα και τόνισε ότι το ελληνικό κράτος παραχωρεί πλέον τον στρατηγικό σχεδιασμό του Ταμείου Αξιοποίησης και Επενδύσεων της δημόσιας περιουσίας, σε ξένους.

«Οι ρυθμίσεις για την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας και των δημοσιονομικών του κράτους, οδηγούν τη χώρα σε ομηρία», τόνισε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Καρράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ