11 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν απαλλαγή κατοίκων μικρών νησιών από τον ΕΝΦΙΑ - iefimerida.gr

11 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν απαλλαγή κατοίκων μικρών νησιών από τον ΕΝΦΙΑ

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απαλλαγή από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ των μονίμων κατοίκων σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 300 κατοίκων, ζητούν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τροπολογία που κατέθεσαν στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης, οι βουλευτές Η. Καματερός, Φ. Βάκη, Δ. Γάκης, Ν. Μανιός, Α. Μιχαηλίδης, Γ. Πάλλης, Κ. Παυλίδης, Ν. Σαντορινιός, Δ, Σεβαστάκης, Α. Συρίγος και Ν. Συρμαλένιος στέκονται στην ανάγκη απαλλαγής των πολύ μικρών νησιών από τον ΕΝΦΙΑ για λόγους προστασίας αυτών.

Επισημαίνουν πως η οικονομική δραστηριότητα στα νησιά και κατά συνέπεια και τα εισοδήματα των μονίμων κατοίκων τους είναι ελάχιστα, ενώ παρατηρούν ότι δεν υπάρχει τακτική συγκοινωνία και οι κάθε είδους δομές για την εξυπηρέτηση των πολιτών είναι από στοιχειώδεις έως και ανύπαρκτες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οπως υποστηρίζουν, τα νησιά αυτά σε όλη τη χώρα είναι 33, με πληθυσμό που συνολικά δεν ξεπερνά τα 2.500 άτομα, οπότε το δημοσιονομικό κόστος της προτεινόμενης ρύθμισης είναι ελάχιστο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές ΕΝΦΙΑ νησιών
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ