Πρώην δολοφόνος εισέβαλε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ -Ρώτησε αν η βασίλισσα είναι σπίτι! - iefimerida.gr

Πρώην δολοφόνος εισέβαλε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ -Ρώτησε αν η βασίλισσα είναι σπίτι!

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον περιμετρικό τοίχο των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ σκαρφάλωσε την Παρασκευή άνδρας που στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία ρωτώντας τους φρουρούς αν η βασίλισσα είναι σπίτι.

Ο Ντένις Χένεσι, 41 ετών, σκαρφάλωσε στον τοίχο των ανακτόρων το βράδυ της περασμένης Τετάρτης και περιφερόταν επί περίπου 10 λεπτά στους κήπους του μεγάρου, της επίσημης κατοικίας της βασίλισσας και του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου.

Ο Χένεσι, ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι κατά την αναρρίχησή του στον τοίχο, συνελήφθη αφού σήμανε ο συναγερμός. Ο εισαγγελέας Τομ Νίκολσον είπε την Παρασκευή ότι όταν συνελήφθη ρωτούσε συνεχώς τους αστυνομικούς αν «είναι η κυρία στο σπίτι», μετέδωσε το BBC. Ο ίδιος, στην κατάθεσή του στην αστυνομία υποστήριξε ότι μπήκε στον κήπο για να απολαύσει τη θέα.

Ο Χένεσι, που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός άστεγου το 1992, δήλωσε ένοχος για παράνομη είσοδο σε προστατευόμενο χώρο και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών.

Ένας εκπρόσωπος της βασίλισσας είπε ότι τα Ανάκτορα δεν σχολιάζουν θέματα ασφαλείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπάκιγχαμ Βρετανία ανάκτορα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ