Elbisco: Επένδυση 20 εκατ. ευρώ για νέα γραμμή παραγωγής φρυγανιάς - iefimerida.gr

Elbisco: Επένδυση 20 εκατ. ευρώ για νέα γραμμή παραγωγής φρυγανιάς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε επένδυση 20 εκατ. ευρώ, με την οποία ολοκληρώνεται ένα τριετές επενδυτικό πλάνο συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ, προχωρά η Elbisco.

Η επένδυση αφορά την κατασκευή νέας γραμμής παραγωγής φρυγανιάς, η οποία θα λειτουργήσει στις αρχές του 2018, αυξάνοντας την παραγωγική της δυνατότητα στη φρυγανιά κατά 40%. Οι πρόσθετες ποσότητες παραγωγής θα κατευθυνθούν σε εξαγωγές προς την ευρωπαϊκή αγορά, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες συνεργασίας με μεγάλες εταιρείες και αλυσίδες λιανεμπορίου.

Η νέα γραμμή παραγωγής θα κατασκευαστεί στη Χαλκίδα με επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων της Elbisco, καθώς η εταιρεία έχει ήδη εξαντλήσει τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία περιθώρια δόμησης στις εγκαταστάσεις της στο Πικέρμι.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, οι εργαζόμενοι στην παραγωγή φρυγανιάς θα συνεχίσουν στη νέα μονάδα, όταν αυτή ολοκληρωθεί. Η Εlbisco έχει επίσης, προβλέψει ένα ειδικό πρόγραμμα Εθελούσιας Αποχώρησης, με «πολύ ευνοϊκούς οικονομικούς όρους, προκειμένου να στηρίξει όσους εργαζόμενους επιλέξουν να μη συνεχίσουν στη νέα γραμμή παραγωγής».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Elbisco, Δημοσθένης Ραμαντάνης, δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία χρόνια, λειτουργώντας μέσα σε ένα αντίξοο οικονομικό περιβάλλον, η ELBISCO επιτυγχάνει θετικές επιδόσεις και ταυτόχρονα, θωρακίζει τη μελλοντική της ανάπτυξη μέσα από σημαντικές επενδύσεις. Σήμερα, συνεχίζουμε και επεκτείνουμε το επενδυτικό μας πρόγραμμα, προκειμένου να αξιοποιήσουμε νέες ευκαιρίες στην ελληνική και κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά. Η δημιουργία της νέας γραμμής παραγωγής φρυγανιάς θα μας επιτρέψει να επιδιώξουμε ένα άλμα εξωστρέφειας, που θα δημιουργήσει πρόσθετη αξία για την εταιρεία, για τους εργαζομένους της και για την ελληνική οικονομία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Elbisco επένδυση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ