Δάνειο 75 εκατ. δολαρίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Επενδύσεων στην Energean - iefimerida.gr

Δάνειο 75 εκατ. δολαρίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Επενδύσεων στην Energean

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δανειακή σύμβαση ύψους 75 εκατ. δολαρίων υπέγραψαν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Επενδύσεων (EBRD) και η Energean Oil & Gas.

Αφορά στη χρηματοδότηση του -ύψους 200 εκατ. δολαρίων- επενδυτικού προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη για την ανάπτυξη των πετρελαϊκών πεδίων του Πρίνου και του Έψιλον στην θαλάσσια περιοχή του Κόλπου της Καβάλας καθώς και για την χρηματοδότηση των επενδύσεων για ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων από την δεκαετία του ΄80, η οποία περιλαμβάνει 15 παραγωγικές γεωτρήσεις καθώς και την εγκατάσταση μίας νέας υπεράκτιας εξέδρας που θα προστεθεί στο υφιστάμενο συγκρότημα του Πρίνου.

Η Energean είναι μια ανεξάρτητη, ιδιωτική εταιρεία που επικεντρώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και δραστηριοποιείται στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, διατηρώντας ένα διαφοροποιημένο παραγωγικό, αναπτυξιακό και ερευνητικό χαρτοφυλάκιο στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο. Η εταιρεία διαθέτει 30 εκατ. βαρέλια βεβαιωμένων αποθεμάτων πετρελαίου (2P) καθώς και 28 εκατ. βαρέλια δυνητικά αποθέματα πετρελαίου (2C) τα οποία έχουν πιστοποιηθεί από ανεξάρτητους εκτιμητές. Επιπλέον, διαθέτει σημαντικό ερευνητικό δυναμικό που έχει εντοπισθεί στο πλαίσιο της πρόσφατης σεισμικής έρευνας διαστάσεων που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της παραχώρησης του Πρίνου.
Το πετρέλαιο είναι η κύρια πηγή ενέργειας στην Ελλάδα, καλύπτοντας περίπου το 50% του ενεργειακού εφοδιασμού. Εξαιτίας της μη πραγματοποίησης των απαραίτητων επενδύσεων εδώ και αρκετές δεκαετίες, το δυναμικό υδρογονανθράκων της χώρας έχει παραμείνει σαφώς υποαναπτυγμένο.

Η EBRD θα χορηγήσει δάνειο ύψους 75 εκατ. δολαρίων προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι απαιτούμενες επενδύσεις για την αύξηση της πετρελαϊκής παραγωγής αλλά και της ενεργειακής απόδοσης. Συγκεκριμένα, θα χρηματοδοτηθούν οι επενδύσεις της περιόδου 2016-2018 για τις γεωτρήσεις, για την εγκατάσταση της υπεράκτιας εξέδρας καθώς και για την αναβάθμιση της ενεργειακής αποδοτικότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Energean EBRD δάνειο Πρίνος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ