Ντάισελμπλουμ: Εχουμε κάνει πρόοδο στο θέμα του χρέους - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ: Εχουμε κάνει πρόοδο στο θέμα του χρέους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έχουμε κάνει πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες σε ότι αφορά την διευθέτηση του ζητήματος του χρέους και έτσι νομίζω πως μπορούμε να έχουμε αυτή τη συμφωνία.

Τη δήλωση έκανε στο περιθώριο της συνεδρίασης των G7 στην Ιαπωνία, ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Φέτος ή τον επόμενο χρόνο μπορούμε να μειώσουμε το κόστος του βασικού δανειακού πακέτου για τους Έλληνες», είπε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε επίσης πως αυτοί που τάσσονται υπέρ μιας μεγάλης εμπροσθοβαρούς ελάφρυνσης του χρέους, έχουν μετριάσει τη στάση τους και αυτοί που έχουν πει πως δεν χρειάζεται ελάφρυνση, επίσης έχουν αλλάξει στάση «λίγο», βοηθώντας να κλείσουν τα χάσματα στις διαπραγματεύσεις.

«Μακροπρόθεσμα, έχουμε αρκετές επιλογές που μπορούμε να εξετάσουμε σε ότι αφορά την λήξη του χρέους, τις περιόδους χάριτος και τα επιτόκια. Η προτίμησή μου θα ήταν να έχουμε ξεκάθαρες επιλογές για μέτρα που είμαστε προετοιμασμένοι να λάβουμε και τότε να δούμε πότε θα χρειαστούν» σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ