Θρίλερ με EgyptAir: Δεν ανήκουν στο αεροσκάφος τα συντρίμμια λέει η Αθήνα - iefimerida.gr

Θρίλερ με EgyptAir: Δεν ανήκουν στο αεροσκάφος τα συντρίμμια λέει η Αθήνα

Facebook/Tarek Wahba
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με τα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir. Οι ελληνικές αρχές αμφισβήτησαν πως τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν ανήκουν σε αεροσκάφος.

Μια εκδοχή στην οποία συμφώνησαν τελικώς και οι αγυπτιακές αρχές, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα, είχαν δηλώσει επισήμως ότι ανήκουν στο μοιραίο AirBus A320.

Το απόγευμα της Πέμπτης, η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε πως έλαβε επιστολή από το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών, η οποία επιβεβαίωνε τον εντοπισμό συντριμμιών της πτήσης MS804 κοντά στην Κάρπαθο.

Θρίλερ με EgyptAir: Δεν ανήκουν στο αεροσκάφος τα συντρίμμια λέει η Αθήνα | iefimerida.gr 0

Περίπου δύο ώρες αργότερα, σύμφωνα με το Associated Press, Ελληνας αξιωματούχος αμφισβητεί την εύρεση των συντριμμιών, δηλώνοντας πως αυτά δεν αντιστοιχούν στο αεροσκάφος.

Θρίλερ με EgyptAir: Δεν ανήκουν στο αεροσκάφος τα συντρίμμια λέει η Αθήνα | iefimerida.gr 1

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Αθανάσιος Μπίνης δήλωσε στην ΕΡΤ πως τα συντρίμμια δεν ανήκουν σε αεροπλάνο.

«Τα τελευταία στοιχεία -μέχρι τις 8:30 το βράδυ- ταυτοποιήθηκαν και δεν ανήκουν» στο μοιραίο Airtbus A320, ανέφερε ο κ. Μπίνης.

«Από την αξιολόγηση των ευρημάτων προκύπτει ότι δεν ανήκουν σε αεροπλάνο. Δεν είναι συντρίμμια αεροπλάνου» πρόσθεσε. Είπε μάλιστα πως σε επικοινωνία των ελληνικών αρχών με τις αιγιυπτιακές, επιβεβαιώθηκε πως τα συντρίμμια δεν ανήκουν σε αεροσκάφος, παρότι διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν το αντίθετο.

Θρίλερ με EgyptAir: Δεν ανήκουν στο αεροσκάφος τα συντρίμμια λέει η Αθήνα | iefimerida.gr 2

Νωρίτερα, ο καπετάνιος του πλοίου «Maersk Ahram», Τάρεκ Γουάμπα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα social media δημοσίευσε φωτογραφίες από σωσίβια στο σημείο που εικάζεται ότι συνετρίβη η πτήση της EgyptAir MS804.

Το «Maersk Ahram» συμμετέχει στις έρευνες για συντρίμμια στην περιοχή και το μεσημέρι της Πέμπτης ο καπετάνιος «ανέβασε» τις συγκεκριμένες φωτογραφίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη ότι ανήκουν στο μοιραίο αεροπλάνο.

Η EgyptAir, επικαλούμενη επιστολή του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, ενημέρωσε μέσω Twitter πως βρέθηκαν συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους κοντά στην Κάρπαθο.

Παράλληλα, η εταιρεία εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ ανέφερε πως αιγυπτιακή ομάδα έρευνας σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πλαστικά αντικείμενα με σχοινιά εντοπίσθηκαν 50 μίλια νοτιανατολικά από το σημείο που χάθηκαν τα ίχνη του μοιραίου Airbus.

Ολοι μιλούν για τρομοκρατική ενέργεια

Τρομοκρατική ενέργεια δείχνουν όλα τα στοιχεία μέχρι στιγμής για το μοιραίο Airbus της Egyptair που εξαφανίστηκε τα ξημερώματα. Συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν νότια της Κρήτης.

Πρόκειται για δύο αντικείμενα πορτοκαλί χρώματος τα οποία εντοπίστηκαν 100 μίλια από το σημείο που είχε εκπέμψει σήμα για τελευταία φορά το μοιραίο αεροσκάφος.

Το CNN μετέδωσε πως όλα τα στοιχεία συγκλίνουν πως πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. Αυτό είχε δηλώσει νωρίτερα και ο Αιγύπτιος υπουργός Μεταφορών εκτιμώντας πως η τρομοκρατική ενέργεια είναι πιο πιθανή από μηχανική βλάβη. Αλλά και η ρωσική πλευρά όπως και το Ισραήλ, φαίνεται να κλίνουν προς την εκδοχή της τρομοκρατικής επίθεσης για το μοιραίο Airbus της EgyptAir.

Ο Αλεξάντερ Βορντίκοφ, επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) σχολίασε πως η συντριβή της πτήσης MS804 πιθανότατα είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης.

«Δυστυχώς, συνέβη ένα ακόμη δυστύχημα με αεροσκάφος της Egypt airlines. Είναι πολύ πιθανό θα πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση που οδήγησε στο θάνατο 66 ανθρώπους από 12 χώρες είπε ο Βορντίκοφ, κατά τη διάρκεια μιας συνόδου του Συμβουλίου των αρχηγών της ασφάλειας και των ειδικών υπηρεσιών των χωρών-μελών της CIS, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Η πτήση MS804 της Egyptair προερχόμενη από το Παρίσι και κατευθυνόμενη προς το Κάιρο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ 130 ν.μ νοτιοανατολικά της Καρπάθου, στις 02:45. Μετέφερε 55 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ισραηλινοί δημοσιογράφοι «στο Ισραήλ εκτιμούν ότι τρομοκρατική επίθεση επέφερε την συντριβή του αιγυπτιακού αεροπλάνου.

Από νωρίς, εξάλλου, ο Γάλλος εμπειρογνώμων, Ζαν-Πολ Τροαντέκ, πρώην επικεφαλής της γαλλικής Μονάδας Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 είπε ότι είναι «σχεδόν βέβαιος» πως η εξαφάνιση οφείλεται «σε επίθεση».

Μάλιστα τόνισε πως τα σενάρια είναι τρία: είτε βόμβα μέσα στο αεροσκάφος, είτε βομβιστής αυτοκτονίας, είτε επίθεση με πύραυλο όπως στο αεροπλάνο της Malaysia Airlines στην Ουκρανία.

Θρίλερ με EgyptAir: Δεν ανήκουν στο αεροσκάφος τα συντρίμμια λέει η Αθήνα | iefimerida.gr 3

Το ΙSIS πίσω από την συντριβή του αεροσκάφους;

Η ιστοσελίδα Νewsday247.com αναφέρει ότι το Ισλαμικό Κράτος με ανακοίνωσή του αναλαμβάνει την ευθύνη για τη συντριβή του Αirbus της ΕgyptAir.

Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα, το Ισλαμικό Κράτος διευκρινίζει πως είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο εσωτερικό του αεροσκάφους που προκάλεσε την έκρηξη και στη συνέχεια τη συντριβή του.Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει δημοσιευθεί το κείμενο των τζιχαντιστών για την ανάληψη της ευθύνης, σε αντίθεση με όσα συνηθίζουν έπειτα από ανάλογες τρομοκρατικά «χτυπήματα».

Διαταγή σε στρατό και Πολιτική αεροπορία της Αιγύπτου να εντοπίσουν τα συντρίμμια

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι διέταξε το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας, το κέντρο έρευνας και διάσωσης του στρατού, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εντοπιστούν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir το οποίο χάθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

Σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η αιγυπτιακή προεδρία, ο Σίσι δίνει ταυτόχρονα εντολή σε μια επιτροπή έρευνας που συνέστησε το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας να αρχίσει αμέσως να ερευνά τα αίτια της εξαφάνισης του Airbus των Αιγυπτιακών Αερογραμμών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ EgyptAir ελληνικές αρχές συντρίμμια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ