Μούμια – μυστήριο παραπέμπει σε εξωγήινο πλάσμα [εικόνες] - iefimerida.gr

Μούμια – μυστήριο παραπέμπει σε εξωγήινο πλάσμα [εικόνες]

Περού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το αφύσικα μεγάλο και μακρόστενο κεφάλι μούμιας που βρέθηκε στο Περού, θα μπορούσε να αποτελέσει απόδειξη της ύπαρξης εξωγήινων, σύμφωνα με τους ανθρωπολόγους που το εξέτασαν.

Το κεφάλι της μούμιας έχει παράξενο σχήμα και έχει μήκος 50 εκατοστά, όσο είναι και το μήκος του υπόλοιπου σώματος, ενώ οι κόγχες των ματιών της είναι πολύ μεγαλύτερες από το φυσιολογικό, γεγονός που έχει προβληματίσει τους ανθρωπολόγους ως προς την προέλευσή του.

Το κεφάλι, το οποίο θυμίζει έντονα το κρυστάλλινο κρανίο από την τελευταία ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς, διαθέτει μαλακό σημείο, το οποίο είναι ένα χαρακτηριστικό που συναντάται στα μωρά, ωστόσο έχει και δύο τραπεζίτες, οι οποίοι εμφανίζονται σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Την παράξενη αυτή ανακάλυψη έκανε ο Ρενάτο Νταβίγια Ρικέλμε, ο οποίος εργάζεται σε μουσείο του Περού, ωστόσο μετά την δημοσιοποίησή της, τρεις ανθρωπολόγοι από τη Ρωσία και την Ισπανία ζήτησαν να εξετάσουν το εύρημα, καταλήγοντας ομοφώνως ότι δεν πρόκειται για ανθρώπινο πλάσμα. Tόνισαν ωστόσο ότι πρέπει να γίνουν περαιτέρω έρευνες.

Υπάρχουν πάντως και αυτοί που υποστηρίζουν ότι υπάρχει μια απλούστερη εξήγηση για το παράξενο κρανίο, καθώς σε πολλές φυλές, όπως οι Μάγιας και οι Αβορίγινες, παραμόρφωναν τα κεφάλια των μωρών, στο πλαίσιο διάφορων τελετουργιών. Μάλιστα, η επιμήκυνση του κρανίου, ήταν δείγμα κοινωνικής τάξης. Αυτό ωστόσο, δεν εξηγεί ούτε το μέγεθος των κογχών, αλλά ούτε και την ταυτόχρονη ύπαρξη μαλακού σημείου και τραπεζιτών, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Το επόμενο βήμα είναι η ανάλυση του DNA του παράξενου πλάσματος, ώστε να ξεκαθαριστεί η προέλευσή του.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ