Γ.Γ. Εμπορίου: Επιστολή σε ΔΣΑ για πρακτικές εισπρακτικών εταιριών σε βάρος οφειλετών - iefimerida.gr

Γ.Γ. Εμπορίου: Επιστολή σε ΔΣΑ για πρακτικές εισπρακτικών εταιριών σε βάρος οφειλετών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιστολή στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλη Αλεξανδρή έστειλε η Γ.Γ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή με αφορμή καταγγελίες οφειλετών για αντιδεοντολογικές τηλεφωνικές οχλήσεις από δικηγόρους και δικηγορικές εταιρείες.

Με την επιστολή του ο γενικός γραμματέας Αντώνης Παπαδεράκης ζητά να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εκατό περίπου καταγγελιών, οι οποίες έχουν διαβιβαστεί στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και στρέφονται κατά δικηγόρων και δικηγορικών εταιρειών, οι οποίοι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των καταγγελλόντων, μετέρχονται αθέμιτων πρακτικών που χρησιμοποιούν συχνά οι Εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών.

Με γνώμονα το σεβασμό της προσωπικότητας, τη διασφάλιση του απορρήτου των πολιτών και το καθήκον της πολιτείας να προστατεύει τους καταναλωτές-οφειλέτες από αθέμιτες και καταχρηστικές πρακτικές, η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επανεξετάζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Εταιρειών Ενημέρωσης Οφειλετών στην κατεύθυνση μείωσης της ψυχολογικής επιβάρυνσης και βελτίωσής του υπέρ των οφειλετών.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή: «η Γενική Φραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή είναι, μεταξύ άλλων, αρμόδια για την παρακολούθηση της τήρησης των αρχών συναλλακτικής συμπεριφοράς, των κανόνων λειτουργίας, την κρατική εποπτεία Εταιρειών Ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις, καθώς και τη ρύθμιση των σχέσεών τους με τους δανειστές και τους οφειλέτες αυτών. Οι καταγγελίες των οφειλετών που κατατίθενται στις υπηρεσίες μας διερευνώνται και σε περίπτωση διαπίστωσης παράβασης των διατάξεων της νομοθεσίας από τους δανειστές και τις εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών, επιβάλλονται οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ