Οι ταινίες τις εβδομάδας: Οι περιπέτειες της εκρηκτικής Τζένιφερ Λόρενς στο Xmen - iefimerida.gr

Οι ταινίες τις εβδομάδας: Οι περιπέτειες της εκρηκτικής Τζένιφερ Λόρενς στο Xmen

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περιπέτεια X Men, Ράσελ Κρόου, μια παριζιάνικη κωμωδία, και δυο διαμάντια από Ιραν και Ισπανία, είναι η κινηματογραφική συγκομιδή αυτής της εβδομάδας.

«Mελβούρνη» ένα αγωνιώδες δράμα από το σύγχρονο Ιραν και «Το Σώμα» ένα ανατρεπτικό whodunit από την Ισπανία. Δύο «περιφερειακές» ταινίες που αξίζουν την ανοιξιάτικη προσοχή μας.

X- Men : Απόκαλιψ Περιπέτεια, ΗΠΑ / 2016

Οι ταινίες τις εβδομάδας: Οι περιπέτειες της εκρηκτικής Τζένιφερ Λόρενς στο Xmen | iefimerida.gr 0


X-Men: Apocalypse
Σκηνοθεσία: Μπράιαν Σίνγκερ
Παίζουν: Τζέιμς ΜακΆβοϊ, Τζένιφερ Λόρενς, Μάικλ Φασμπέντερ, Όσκαρ Άιζακ, Νίκολας Χουλτ

Τι Συμβαίνει:
Μετά την τεράστια παγκόσμια επιτυχία του «X-Men: Ημέρες Ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος», ο Τζέιμς ΜακΑβόι, ο Μάικλ Φασμπέντερ και η Τζένιφερ Λόρενς επιστρέφουν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της νέας περιπέτειας των X-Men.
Από την αυγή του πολιτισμού, λατρευόταν σαν θεός. Ο Απόκαλιψ, ο πρώτος και ισχυρότερος μεταλλαγμένος από το σύμπαν των X-Men, έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις πολλών άλλων μεταλλαγμένων, καταλήγοντας αθάνατος και ανίκητος. Ξυπνώντας μετά από χιλιάδες χρόνια, απογοητεύεται από τον κόσμο που βρίσκει και σχηματίζει μια ομάδα παντοδύναμων μεταλλαγμένων, συμπεριλαμβανομένου και του αποκαρδιωμένου Μαγκνέτο, για να εξαγνίσει την ανθρωπότητα και να δημιουργήσει έναν νέο κόσμο, στον οποίο θα κυριαρχεί.
Καθώς η μοίρα της Γης κρέμεται από μια κλωστή, η Ρέιβεν μαζί με την βοήθεια του Καθηγητή Χ πρέπει να ηγηθεί μιας ομάδας νέων X-Men για να σταματήσουν τον μεγαλύτερο εχθρό τους και να σώσουν την ανθρωπότητα από την απόλυτη καταστροφή.

Μελβούρνη Δράμα, Ιραν / 2015

Οι ταινίες τις εβδομάδας: Οι περιπέτειες της εκρηκτικής Τζένιφερ Λόρενς στο Xmen | iefimerida.gr 1


Melbourne
Σκηνοθεσία: Νίμα Τζαβιντί
Παίζουν: Πεϊμάν Μοααντί, Ροσάνακ Γκεραμί, Μάνι Χαγκίγκι, Νεγκάρ Τζαβαχεριάν, Βίντα Τζαβάν, Ελχάμ Κόρντα, Αλιρέζα Οστάντι,

Τι Συμβαίνει:
Ιρανικό χιτσκοκίζον δράμα περιορισμένης ευθύνης, αρκετά φτηνό σαν παραγωγή που κατάφερε όμως να κρατήθεί όρθιο ενάντια σε όλες μου τις προβλέψεις. Ο νεαρός σκηνοθέτης χτίζει μια δυνατή και ρωμαλέα εκκρεμότητα και δουλεύει ακατάπαυστα πάνω σ’ αυτήν, αναδεικνύοντας τα διλήμματα των χαρακτήρων ενώ η δράση καλπάζει συνεχώς. Καλή δουλειά που πραγματικά αξίζει την προσοχή μας.
Ο Aμίρ ( Πέιμαν Μααντί) και η Σάρα (Νεγκάρ Τζαβαχεριάν) είναι ένα νεαρό ζευγάρι που ζει στην Τεχεράνη τη πρωτεύουσα του Ιράν. Οι δύο νέοι ετοιμάζονται να πετάξουν στη Μελβούρνη της Αυστραλίας για να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Μόλις λίγες ώρες πριν την αναχώρηση της πτήσης τους, χρειάζεται να προσέξουν το μωρό των γειτόνων μέχρι να γυρίσουν οι γονείς του. Όσο ετοιμάζουν τα πράγματα τους για το μεγάλο ταξίδι, αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά με το μωρό. Άθελα τους έχουν εμπλακεί σε ένα τραγικό περιστατικό, ενώ οι συνθήκες τους πιέζουν να πάρουν μία απόφαση ζωής.
Ο θεατής παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο όλα τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο διαμέρισμα, μέχρι το μωρό να επιστρέψει στους γονείς του. Ο σκηνοθέτης με τόλμη και αφηγηματική επάρκεια στήνει ένα ένα τα επεισόδια καθώς γείτονες κι ενδιαφερόμενοι έρχονται να αναζητήσουν το μωρό την ίδια στιγμή που το ζευγάρι των νεαρών φοιτητών προσπαθεί να το κρύψει, βουτηγμένο στην αγωνία. Το γιατί θα το μάθετε…
Το αδύνατο σημείο του σεναρίου είναι ότι κανείς θεατής δεν μπορεί να ταυτιστεί με την αγωνία του ζευγαριού να αποποιηθεί τις ευθύνες του και να κερδίσει χρόνο μέχρι να συμβεί κάτι ανέλπιστο, γιατί απλούστατα δεν μπορείς να συμπαθήσεις κάποιον που είναι υπεύθυνος για την κακή τύχη ενός μωρού. Έτσι παρακολουθείς μεν, αλλά δεν ταυτίζεσαι δε κι αυτό είναι δε το θέλει κανείς στο Σινεμά. Τελικά αν κάποιος με καλή θέληση, παραβλέψει αυτό το σοβαρό λάθος και απολαύσει τις καταπληκτικές ερμηνείες των ηθοποιών, θα περάσει ένα όμορφο βράδυ.
Η απόσταση του Ιράν από την δυτική κινηματογραφική κοινωνία έχει μικρύνει. Κάθε ταινία από το Ιράν ενδιαφέρει, μιας και τελευταία φουρνιά σκηνοθετών δείχνει μια τρομερή δυναμική. Η ταινία έγινε με ενθουσιασμό δεκτή στο τελευταίο φεστιβάλ της Βενετίας και όχι αναίτια.

Το Σώμα Θρίλερ, Ισπανία 2015

Οι ταινίες τις εβδομάδας: Οι περιπέτειες της εκρηκτικής Τζένιφερ Λόρενς στο Xmen | iefimerida.gr 2


El Cuerpo
Σκηνοθεσία: Οριόλ Πάουλο
Παίζουν: Μπελέν Ρουέδα, Ούγκο Σίλβα, Χοσέ Κορονάδο, Άουρα Γαρρίδο.

Τι Συμβαίνει:
Η επέλαση της Ελαφράς Ταξιαρχίας του Ισπανo - Καταλανικού και Βάσκικου θρίλερ συνεχίζεται ακάθεκτη στη χώρα μας. Ταινίες όπως το Julia’s Eyes, La Isla Minima του Ροντρίγκεζ, το Loreak και το El Cuerpo τώρα έχουν φτιάξει μια πολύ δυνατή αύρα που σε λίγο θα φέρνει αυτόματα τον κόσμο στις αίθουσες όταν παίζεται θρίλερ από την Ιβηρική Χερσόνησο! Και όχι χωρίς σοβαρή δικαιολογία. Πρόκειται για ταινίες σύγχρονες, με απλά θέματα και μια στρωτή κινηματογραφική αφήγηση που κρατά πάντα το ενδιαφέρον του θεατή. Έτσι και σε αυτό το Ισπανικό θρίλερ η ιστορία κυλά ανεμπόδιστα με απίθανες όμως ανατροπές που κορυφώνονται στο τέλος.
Η ταινία ξεκινά με έναν άνθρωπο που τρέχει μέσα στο δάσος μια νύχτα. Μόλις πεταχτεί στο σκοτεινό επαρχιακό δρόμο για να ζητήσει βοήθεια, ένας ξαφνιασμένος οδηγός τον παρασύρει και τον σκοτώνει. Ο άνθρωπος που έτρεχε ήταν ο φύλακας του νεκροτομείου; Τι είχε δει; Τι τον τρόμαξε; Μεταφερόμαστε στο νεκροτομείο της πόλης. Το πτώμα μιας γυναίκας έχει εξαφανιστεί. Αναζητείται ο σύζυγος της για εξηγήσεις.
Από δω και πέρα αναλαμβάνει ο ντετέκτιβ της αστυνομίας να συνδυάσει τα γεγονότα και να βρει τη λύση του μυστηρίου.
Εξαιρετική σκηνοθεσία, πειστική ηθοποιία, και συνεχής δράση χωρίς πολυλογίες και περιττές σκηνές, δημιουργούν μια έξοχη whodunit ατμόσφαιρα με έξυπνες ανατροπές που φτάνουν μέχρι την τελευταία σκηνή!
Ο Οριόλ Πάουλο δε διστάζει να χρησιμοποιήσει κλισέ θρίλερ χωρίς όμως ενοχλητικό τρόπο. Ταυτόχρονα στις υπερβολές του είναι άπιαστος. Υπάρχει μια σκηνή όπου ο σύζυγος της σκοτωμένης συζύγου του, θέλει να εξαφανίσει ένα πιθανώς ενοχοποιητικό σημείωμα. Κλείνεται στην τουαλέτα του αστυνομικού τμήματος και το πετά μέσα στη λεκάνη. Όμως το καζανάκι δε λειτουργεί. Έτσι ξαναπιάνει το σημείωμα και το … καταπίνει! Έξοχο κι έξυπνο τρικ και την ίδια στιγμή κινηματογραφικά (μόνο) αηδιαστικό.
Γινόμαστε μάρτυρες ενός καλλιτεχνικού σλάλομ που περνάει ξυστά από την τυπικούρα και την μπαλαφάρα αλλά ποτέ δεν αγγίζει το σημαιάκι…
Φρέσκια ταινία που αξίζει τον κόπο να την πληρώσεις!

Ανυπόφοροι Γείτονες 2 Κωμωδία, ΗΠΑ / 2016

Οι ταινίες τις εβδομάδας: Οι περιπέτειες της εκρηκτικής Τζένιφερ Λόρενς στο Xmen | iefimerida.gr 3


Bad Neighbors 2
Σκηνοθεσία: Νίκολας Στόλερ
Παίζουν: Σεθ Ρόγκεν, Ζακ Έφρον, Κλόι Γκρέις Μόρετζ, Ρόουζ Μπερν.

Τι Συμβαίνει:
Μετά την εισπρακτική επιτυχία της πρώτης ταινίας και τα πολύ θετικά σχόλια κοινού και κριτικών, το 2014, ήταν λογικό, οι δημιουργοί να αρχίσουν να σκέφτονται τη διάδοχη ιστορία.
Έτσι έρχεται σαν φυσιολογική η συνέχεια της κάφρικης νεανικής κωμωδίας με τον large Σεθ Ρόγκεν στο ρόλο συντηρητικού οικογενειάρχη που, μαζί με τη γυναίκα του, Ρόουζ Μπερν ετοιμάζονται οικογενειακώς (με την κορούλα τους και το μωρό που πρόκειται να γεννηθεί) να μετακομίσουν σε νέα γειτονιά, στα προάστια.
Μόλις υπογράφουν, όμως, τα συμβόλαια με τους αγοραστές του παλιού τους σπιτιού, ενημερώνονται πως είχαν αποδεχτεί ρήτρα επιτήρησης ενός μήνα από τους νέους ιδιοκτήτες, προκειμένου οι τελευταίοι να εξετάσουν κάθε παράμετρο αναφορικά με τη γειτονιά και το σπίτι προτού μετακομίσουν. Για κακή τους τύχη, όμως, στο διπλανό σπίτι, που άλλοτε στέγαζε την ανεξέλεγκτα φασαριόζικη φοιτητική αδελφότητα με αρχηγό τον hot Ζακ Έφρον, μετακομίζει μια γυναικεία αδελφότητα, με επικεφαλής την Κλόι Γκρέις Μόρετζ, η οποία αποδεικνύεται ακόμα πιο ξέφρενη. Πολύ σύντομα ξεκινάει ένας ανελέητος πόλεμος ανάμεσα στις φοιτήτριες που διεκδικούν ισότιμα με εκείνα των αγοριών δικαιώματα στη διασκέδαση, και το φιλήσυχο ζευγάρι (που συνειδητοποιεί πως όχι μόνο έχει μεγαλώσει, αλλά και πως κινδυνεύει να «ακυρωθεί» μελλοντικά από την ίδια τους την κόρη) με τον άλλοτε εχθρό (Ζακ Έφρον) να πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο!

Όλοι οι Καλοί Χωράνε Κωμωδία, Γαλλία / 2015

Οι ταινίες τις εβδομάδας: Οι περιπέτειες της εκρηκτικής Τζένιφερ Λόρενς στο Xmen | iefimerida.gr 4

Le Grand Partage
Σκηνοθεσία: Αλεξάντρα Λεκλέρ
Παίζουν : Καρίν Βιάρ, Ντιντιέ Μπουρντόν, Βαλερί Μπονετόν,
Μισέλ Βιγιερμόζ, Ζοσιάν Μπαλασκό, Πατρίκ Τσεσνέ.

Τι Συμβαίνει:
Mία Γαλλική ή μάλλον Παριζιάνικη κωμωδία που σατιρίζει τους σύγχρονους Γάλλους αστούς που είναι οχυρωμένοι στα όμορφα διαμερίσματά τους και δεν νοιάζονται για οτιδήποτε συμβαίνει έξω απ αυτά. Αφού λοιπόν οι ίδιοι δεν θέλουν να βγουν έξω, η Λεκλέρ αποφασίζει να τους βάλει φιλοξενούμενους.
Είναι ένας χειμώνας χειρότερος από ποτέ. Η κυβέρνηση δημοσιεύει ένα νόμο που υποχρεώνει τους Γάλλους πολίτες να φιλοξενούν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια του ψυχρού χειμώνα τους συμπολίτες τους που δεν έχουν στέγη.
Κατά τη διάρκεια της «Μεγάλης Συγκατοίκησης», ένας άνεμος πανικού πνέει σε κάθε διαμέρισμα των εύπορων πολυκατοικιών του Παρισιού. Δεκάδες πρόσφυγες από Ευρώπη, Αφρική και Ασία μπαίνουν στα παριζιάνικα διαμερίσματα ακριβών συνοικιών και ζουν μαζί με τους μπουρζουά παριζιάνους. Φυσικά τα επεισόδια είναι ευτράπελα συνηθισμένα και μια δυο φορές διασκεδαστικά. Η σκηνοθέτις “παίζει” αρκετά με την παριζιάνικη αλαζονεία με αποτέλεσμα αρκετά από τα αστεία να μην μπορεί να τα καταλάβει κάποιος που δεν έχει οικειότητα με την σύγχρονη γαλλική κουλτούρα της ξενοφοβικής δεξιάς, του εγωισμού και της πρωτευουσιάνικης ψευτοϋψηλοφροσύνης. Η ταινία αν δεν ήταν τόσο επιφανειακά στημένη θα μπορούσε να πει πιο χρήσιμα και πιο σοβαρά πράγματα για την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στο σύγχρονο προσφυγικό πρόβλημα.
Στο φιλμ πρωταγωνιστεί η Καρίν Βιάρντ, την οποία αγαπήσαμε πέρυσι στην «Οικογένεια Μπελιέ» σε ένα ρόλο που της χάρισε υποψηφιότητα στα περσινά Βραβεία Σεζάρ.

Πατέρας και Κόρη Δράμα, ΗΠΑ / 2016

Οι ταινίες τις εβδομάδας: Οι περιπέτειες της εκρηκτικής Τζένιφερ Λόρενς στο Xmen | iefimerida.gr 5

Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλ Μουτσίνο
Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Αμάντα Σέιφριντ, Άαρον Πολ, Τζέην Φόντα, Κιουβενζανέ Ουέιλις.

Τι Συμβαίνει:
Ο Τζέικ είναι ένας διάσημος και βραβευμένος με Πούλιτζερ συγγραφέας που χάνει ξαφνικά την σύζυγό του και προσπαθεί να μεγαλώσει μόνος την κόρη του. Πατέρας και κόρη έχουν αναπτύξει έναν πολύ ισχυρό δεσμό μέχρι τη στιγμή που ο Τζέικ θα καταρρεύσει ψυχολογικά και η κηδεμονία της μικρής Κέιτι θα περάσει σε συγγενείς. 27 χρόνια μετά, ενώ η Κέιτι προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή της, οι δυο τους θα ξαναβρεθούν. Ο πατέρας θέλει μια εκδοτική επιτυχία και χρήματα για να ανακτήσει την κόρη του.
Η ταινία προσπαθεί να διερευνήσει τις σύγχρονες διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις. Ράσελ Κρόου και Αμάντα Σέιφριντ (Μάμα Μια) σε συμπαθητικές αν και μελοδραματικές ερμηνείες.
Ένα εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιών και μια καλή σκηνοθετική προσπάθεια απ’ τον Ιταλό Γκαμπριελ Μουτσίνο που όμως τελικά δεν καταφέρνει να συγκινήσει στο μέτρο που θα ήθελε.

Projekt A Ντοκιμαντέρ, Γερμανία / 2016

Οι ταινίες τις εβδομάδας: Οι περιπέτειες της εκρηκτικής Τζένιφερ Λόρενς στο Xmen | iefimerida.gr 6


Σκηνοθεσία: Μαρσέλ Σιούμπερτ, Μόρις Σπρίνγκερ

Projekt A - Crowdfunding Trailer (deutsch) from Projekt A Kollektiv on Vimeo.

Τι Συμβαίνει:
Πρόκειται για ένα “ταξίδι” στα αναρχικά εγχειρήματα της Ευρώπης. Μετά τη συγκλονιστική υποδοχή που είχε η ταινία στη Γερμανία, με πάνω από 17.000 θεατές μέχρι στιγμής και έχοντας κερδίσει το βραβείο κοινού στο φεστιβάλ του Μονάχου, το «PROJEKT A» έρχεται στην Ελλάδα.
Ενάντια στα διάφορα κλισέ για τον αναρχισμό, η ταινία προσπαθεί να διεισδύσει βαθιά μέσα στον τόσο ζωντανό και πολυεπίπεδο αυτό χώρο και να παρουσιάσει μια διασυνοριακή κοινότητα ανθρώπων που κυνηγούν το ανέφικτο και δεν φοβούνται να αγγίξουν τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας μας. Είναι μια εναλλακτική ματιά σε αυτό το πολιτικό και κοινωνικό κίνημα και τους ανθρώπους που παλεύουν να κάνουν τη θεωρία τους πράξη.
Με γυρίσματα στα Εξάρχεια της Αθήνας, και πιο συγκεκριμένα στο Πάρκο Ναυαρίνου, ακολουθώντας τις εκστρατείες εναντίον των πυρηνικών στη Γερμανία αλλά και στην κολεκτίβα Kartoffelkombinat στο Μόναχο, ζώντας από κοντά τη μεγαλύτερη αναρχο-συνδικαλιστική Ένωση της Ισπανίας, την Confederacion General del Trabajo (CGT) αλλά και μια ομάδα από την Καταλονία, την Cooperativa Integral Catalana (CIC), οι δημιουργοί της ταινίας παρουσιάζουν μια “άλλη” κοινωνία όπου ακτιβιστές από ολόκληρο τον κόσμο παλεύουν να δημιουργήσουν μια κοινωνία απόλυτης ισότητας, έναν κόσμο όπου κανένας δεν θα εκμεταλλεύεται την πληροφορία, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τη γη ή τους ανθρώπους.
Η ταινία απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Μονάχου 2015

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ