Βάσω: «Πέντε χρόνια ύφεση, ο Θεός να βάλει το χέρι του» - iefimerida.gr

Βάσω: «Πέντε χρόνια ύφεση, ο Θεός να βάλει το χέρι του»

19η Φεβρουαρίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

'Εντονος προβληματισμός επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς στην συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του κόμματος οι βουλευτές εξέφρασαν την αγωνία τους για το που πάει το κόμμα, αλλά και τις πολιτικές που επιβάλλει η Τρόικα.

Τον χορό άνοιξε η βουλευτής Ελπίδα Τσουρή η οποία αναρωτήθηκε: «Τι γίνεται με το ΠΑΣΟΚ υπάρχει; Πως θα απευθυνθουμε στον κόσμο;» για να της απαντήσει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ότι «το ΠΑΣΟΚ πρεπει να υπάρξει ξανά» εξηγώντας ότι το κόμμα πρέπει να απευθυνθεί «στην κοινωνικη του βαση, πρεπει να γινει ένα μεγαλο μπλοκ της προοδου και μάλιστα επειγόντως».

Αναφερόμενος στην ημερομηνία των επερχόμενων εκλογών, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η 19η Φεβρουαρίου είναι «ενδεικτική» αφού, όπως επεσήμανε, αυτή «θα προσδιοριστεί από τις διαπραγματεύσεις για την 6η δόση».

Για το θέμα της άρνησης του Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει την επιστολή που ζητούν οι δανειστές μας, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν βλέπει να υπάρχει «όχι μόνο πολιτικός αλλά και πολίτης ο οποίος να μην καταλαβαίνει το πρόβλημα και να μη θέλει να υπάρξει λύση».

Βάσω: Υπάρχει πρόβλημα με τις πολιτικές της Τρόικα

Πυρά κατά της πολιτικής που επιβάλλει η Τρόικα εξαπέλυσε η κυρία Βάσω Παπανδρέου, η οποία είπε ότι «υπάρχει πρόβλημα στην πολιτική αυτή» καθώς «έχουν επιβαρυνθει πολύ κάποιες κατηγοριες πολιτών» και τόνισε ότι «η Ευρώπη ως τώρα κρυβοταν πισω απο την Ελλαδα. Το πρόβλημα είναι όμως στην καρδια της Ευρωπης, χρειάζονται ριζικες αποφασεις διαφορετικα το ευρώ δεν μπορει να σταθει». Είναι χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, η αποστροφή της κ. Παπανδρέου ότι «πρέπει να κοπει χρημα. Πέντε χρόνια υφεση, ο θεος να βάλει το χερι του»

Γκρίνια για εφεδρεία και χαράτσι

Οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έθεσαν το θέμα της εργασιακής εφεδρείας και τα προβλήματα που δημιουργούνται σε δημόσιες υπηρεσίες. Χαρακτηριστικά, ο Χρήστος Πρωτόπαπας υπενθύμισε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει τροπολογία «για να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες» την οποία δεν δέχθηκε ο κ. Βενιζέλος αλλά, όπως είπε, «έρχεται τώραο Βορίδης και επαναφέρει αυτό που ζητούσαμε εμείς». Για αυτό το θέμα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα έχει απόγευμα συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Τέλος, οι περισσότεροι βουλευτές ζήτησαν να υπάρξουν ευνοικές ρυθμίσεις για το θέμα του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, με τον κ. Βενιζέλο να επαναλαμβάνει ότι η εγκύκλιος που θα εκδώσει το υπουργείο θα περιλαμβάνει εξαιρέσεις και νέες ρυθμίσεις για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ