Στενότερο έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών θέλει η Κομισιόν - iefimerida.gr

Στενότερο έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών θέλει η Κομισιόν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προειδοποιητικές επιστολές έστειλε ο Όλι Ρεν σε πέντε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενδέχεται να παραβιάσουν του χρόνου τους δημοσιονομικούς τους κανόνες.Σύμφωνα με το Reuters ο Ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών υποθέσεων προειδοποίησε Κύπρο, Βέλγιο, Πολωνία, Ουγγαρία και Μάλτα.

Η Κομισιόν αναμένεται να προτείνει αύριο να τις δοθεί η δυνατότητα να παρεμβαίνει στους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν παραβιάζονται οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ε.Ε.

Όπως δήλωσε και ο κ.Ρεν, η Κομισιόν θα προτείνει οι προϋπολογισμοί να καταρτίζονται βάσει «ανεξάρτητων προβλέψεων» από «εθνικές επιτροπές», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει ποιοι θα συμμετέχουν σε αυτές τις επιτροπές, ενώ είπε ότι η Επιτροπή. «θα πρέπει να ελέγχει τα προσχέδια των προϋπολογισμών έως τις 15 Οκτωβρίου το αργότερο και, αν χρειαστεί, να γνωμοδοτεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ