Ελεύθερη η Κύπρια δικηγόρος για την υπόθεση απάτης με την «πυραμίδα» - iefimerida.gr

Ελεύθερη η Κύπρια δικηγόρος για την υπόθεση απάτης με την «πυραμίδα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελεύθερη με εγγύηση 50.000 ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία της η Κύπρια δικηγόρος που καταζητείτο με ένταλμα για την υπόθεση εξαπάτησης επενδυτών μέσω πυραμίδας.

Η δικηγόρος εμφανίστηκε αυτοβούλως χθες το πρωί στην 10η τακτική ανακρίτρια και σήμερα στην απολογία της υποστήριξε ότι δεν είχε καμία γνώση για την απατηλή συμπεριφορά των Λίτινα κα Δασκαλέα.

«Ο Δασκαλέας είχε παραπλανήσει και εμένα με ψευδείς βεβαιώσεις που μου έστελνε για τις επενδύσεις των χρημάτων και τα κέρδη. Το Μάιο του 2015 κατάλαβα ότι χρήματα δεν υπήρχαν. Αμέσως διέκοψα τη συνεργασία μου μαζί του και κατήγγειλα όσα ήξερα στις αρχές της Κύπρου, της Μ.Βρετανίας και της Ελλάδας», φέρεται να υποστήριξε.

Οι απολογίες των δύο

Λίγο πριν από το κανόνι της ΑΣΠΙΣ γνωρίστηκαν οι εγκέφαλοι της πυραμίδας που πήραν τον δρόμο για τις φυλακές πριν από λίγες ημέρες. Ιωάννης Δασκαλέας και Γιώργος Λίτινας, γκουρού του χρηματιστηρίου ο πρώτος και επίτιμος πρόξενος στην Κρήτη ο δεύτερος, είχαν την πρώτη τους επαφή στα γραφεία της ΑΣΠΙΣ, η οποία οργάνωσε άλλωστε την πρώτη επενδυτική απάτη ύψους 500.000.000 ευρώ βγάζοντας στο δρόμο χιλιάδες επενδυτές...

Άλλωστε, ο Ιωάννης Λίτινας , όπως υποστηρίζει στην απολογία του, είχε υπάρξει θύμα της ΑΣΠΙΣ αφού έχασε όσα χρήματα είχε επενδύσει.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Δασκαλέας ο επονομαζόμενος και «γκουρού της οικονομίας» δεν είχε καν πτυχίο, όπως ο ίδιος λέει.

Δικηγόρος πολύ γνωστού επιχειρηματία ο Ιωάννης Λίτινας ακολούθησε τα πρώτα επενδυτικά βήματα δίπλα στο Γιώργο Δασκαλέα παρά τις αρχικές επιφυλάξεις του. Και αυτό, γιατί σε σε ιδιαίτερη συζήτηση που είχαν, η σύζυγος του Γ. Δασκαλέα, του είπε ότι «έπρεπε να τους εμπιστευτεί διότι ήταν άνθρωποι οικογενειάρχες και τίμιοι επιχειρηματίες” και μάλιστα αυτό “που με συγκλόνισε και με επηρέασε στην πορεία ήταν ότι μου είπε ότι προστάτιδα της οικογένεια της ήταν η Αγία Μαρίνα, εγώ δε ως θρησκευόμενο άτομο και έχοντας μεγαλώσει σε χωριό του Ρεθύμνου, όπου προστάτιδα ήταν η Αγία Μαρίνα και πίστευα πολύ»λέει χαρακτηριστικά στην απολογία του...

Ο Ιωάννης Λίτινας ρίχνει τώρα όλα τα βάρη στον Γ. Δασκαλέα, μιλάει για μία «καλοστημένη πυραμίδα», υποστηρίζοντας πως ο ίδιος ήταν απλώς επενδυτής, επικαλούμενος ότι αυτός προσέφυγε στην αρχές για να αποκαλυφθεί η υπόθεση....

Ο Γιώργος Δασκαλέας από την πλευρά του, αρνείται τις κατηγορίες του Λίτινα, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην εμπιστοσύνη που είχε στο πρόσωπο του ο Βίκτωρας Ρέστης ο οποίος μαζί με τη μητέρα και την αδελφή του είχαν πάρει 4-5 φορές τα χρήματά τους πίσω.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ