Eurostat: Στο -0,4 ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο - iefimerida.gr

Eurostat: Στο -0,4 ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο -0,4% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Απρίλιο του 2016, σε σχέση με -0,7% τον Μάρτιο σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Eurostat.

Ενα χρόνο πριν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν -1,8%. Συνολικά, στην ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός τον Απρίλιο ήταν -0,2% από 0% το Μάρτιο όπως και ένα χρόνο πριν. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν επίσης -0,2% το Μάρτιο, σε σχέση με 0% το Μάρτιο και ένα χρόνο πριν. Αρνητικοί ετήσιοι ρυθμοί πληθωρισμού παρατηρήθηκαν τον Απρίλιο σε 17 κράτη μέλη της ΕΕ.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Ρουμανία (-2,6%) στην Βουλγαρία (-2,5%) και την Κύπρο (-2,1%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στο Βέλγιο (1,5%) και τη Σουηδία (1%). Σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2016, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε 13 κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε επτά και αυξήθηκε σε οκτώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurostat πληθωρισμός Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ