Κολοκυθάκια ψητά με παρμεζάνα

Τραγανό και μαλακό μαζί, το ψητό κολοκυθάκι σε αυτή τη συνταγή φτάνει την τελειότητα. Είναι υγιεινό, διατροφικά άψογο και συνοδευτικό για πολλά κρέατα και κοτόπουλο.

Υλικά

  • 4 κολοκυθάκια
  • 1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα
  • Από μισή κουταλιά θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό
  • 1 πολύ ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  •  Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 220 βαθμούς
  • Κόψτε τα κολοκυθάκια μακρουλά
  • Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε όλα τα άλλα υλικά μαζί, εκτός από το ελαιόλαδο
  • Το ελαιόλαδο θα ήταν καλό να το ρίξετε στα κολοκυθάκια σε μορφή σπρέι
  • Μετά, βουτήξτε τα κολοκυθάκια στο μπολ με την παρμεζάνα
  • Τοποθετήστε τα δίπλα-δίπλα στη σχάρα φούρνου
  • Ψήστε τα ώσπου να μαλακώσουν για 15-17 λεπτά
  • Πρέπει να είναι τραγανά στο δόντι, al dente
  • Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίστε μαϊντανό από πάνω!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κολοκυθάκια παρμεζάνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ