Τραγανό και μαλακό μαζί, το ψητό κολοκυθάκι σε αυτή τη συνταγή φτάνει την τελειότητα. Είναι υγιεινό, διατροφικά άψογο και συνοδευτικό για πολλά κρέατα και κοτόπουλο.
Υλικά
- 4 κολοκυθάκια
 - 1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα
 - Από μισή κουταλιά θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό
 - 1 πολύ ψιλοκομμένο σκόρδο
 - 2 κουταλιές ελαιόλαδο
 - Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
 - Αλάτι και πιπέρι
 
    Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 220 βαθμούς
 - Κόψτε τα κολοκυθάκια μακρουλά
 - Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε όλα τα άλλα υλικά μαζί, εκτός από το ελαιόλαδο
 - Το ελαιόλαδο θα ήταν καλό να το ρίξετε στα κολοκυθάκια σε μορφή σπρέι
 - Μετά, βουτήξτε τα κολοκυθάκια στο μπολ με την παρμεζάνα
 - Τοποθετήστε τα δίπλα-δίπλα στη σχάρα φούρνου
 
    - Ψήστε τα ώσπου να μαλακώσουν για 15-17 λεπτά
 - Πρέπει να είναι τραγανά στο δόντι, al dente
 - Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίστε μαϊντανό από πάνω!
 
    Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο