Εκπληξη: Η Ελληνική Αστυνομία στο σανίδι -Παρουσιάζει τον «Ηλία του 16ου» [εικόνες] - iefimerida.gr

Εκπληξη: Η Ελληνική Αστυνομία στο σανίδι -Παρουσιάζει τον «Ηλία του 16ου» [εικόνες]

φωτογραφίες: astynomia.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αυτή την παράσταση ο Ηλίας του 16ου δεν υποδύεται τον αστυνομικό, αλλά είναι μάχιμο στέλεχος του Σώματος.

Η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιεί κάθε χρόνο παραστάσεις, άψογα στημένες, με κέφι, κοστούμια και σκηνικά που θα ζήλευαν επαγγελματίες του είδους.

Για αυτή τη σεζόν, επέλεξαν μια αγαπημένη κωμωδία του Ελληνικού κινηματογράφου, τον «Ηλία του 16ου», και ταυτίζονται με τον Κώστα Χατζηχρήστο, τον Θανάση Βέγγο και τα υπόλοιπα εμβληματικά πρόσωπα του έργου.

Εκπληξη: Η Ελληνική Αστυνομία στο σανίδι -Παρουσιάζει τον «Ηλία του 16ου» [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Πρωταγωνιστής ο Βάϊος Σπανός, που μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του, εργάζεται το πρωί στην υπηρεσία και το βράδυ κάνει πρόβες.

Η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας συγκροτήθηκε το 1999 και παρουσιάζει ανελλιπώς κάθε χρόνο θεατρικές παραστάσεις. Αποτελείται από αστυνομικούς και πολιτικούς υπαλλήλους του Σώματος και σκοπός της είναι η δραστηριοποίηση του προσωπικού στον πολιτιστικό τομέα και η προσέγγιση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, μέσα από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.

Εκπληξη: Η Ελληνική Αστυνομία στο σανίδι -Παρουσιάζει τον «Ηλία του 16ου» [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, μετά την παράσταση που έδωσε το Σώμα στις 12 Μαΐου σε ιδιωτικό κολλέγιο των Αθηνών, τόνισε χαρακτηριστικά « Μια αναφορά στο αυτονόητο δικαίωμα του προσωπικού της Αστυνομίας, ένστολου και πολιτικού στην ψυχαγωγία. Αφετέρου μια παραδοχή της ανάγκης του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας για εξωστρέφεια στην ελληνική κοινωνία. Αυτό το δικαίωμα του προσωπικού και η ανάγκη για εξωστρέφεια μετουσιώνονται απόψε μέσα από την προσπάθεια της θεατρικής ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας».

Εκπληξη: Η Ελληνική Αστυνομία στο σανίδι -Παρουσιάζει τον «Ηλία του 16ου» [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Την ομάδα σκηνοθετεί ο Γιάννης Κατράνης που μιλά για άψογους επαγγελματίες.

Όσων αφορά στο έργο, η υπόθεση γνωστή και αγαπημένη. Τρεις σερβιτόροι - φίλοι, ο Ηλίας, ο Θωμάς και ο Βαγγέλης αποφασίζουν να κλέψουν τον κυρ’ Λάμπρο, αφεντικό του Βαγγέλη, ιδιοκτήτη καφενείου, ενεχυροδανειστή και κλεπταποδόχο. Τη διάρρηξη αναλαμβάνει να διαπράξει ο Θωμάς με τη βοήθεια του Ηλία, ο οποίος επιφορτίζεται με το ρόλο του «τσιλιαδόρου», μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό. Ωστόσο, λόγω μιας κλοπής σε διπλανό σπίτι, για την οποία κατηγορείται μία υπηρέτρια, ο Ηλίας καλείται να επέμβει και χωρίς να το καταλάβει αναλαμβάνει αστυνομικά καθήκοντα

Εκπληξη: Η Ελληνική Αστυνομία στο σανίδι -Παρουσιάζει τον «Ηλία του 16ου» [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Σύμφωνα με το astynomia.gr η θεατρική ομάδα από το 2011 έχει δώσει παραστάσεις σε Δήμους και σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και έχει λάβει διακρίσεις σε ερασιτεχνικά φεστιβάλ, έχοντας αποσπάσει πρώτα βραβεία και επαίνους, προσθέτοντας επιτυχίες και διακρίσεις στο βιογραφικό της.
Όλες οι παραστάσεις της θεατρικής ομάδας πραγματοποιούνται αφιλοκερδώς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ