City Link: Εκθεση φωτογραφίας για τον φυσικό πλούτο της Μεσσήνης[εικόνες] - iefimerida.gr

City Link: Εκθεση φωτογραφίας για τον φυσικό πλούτο της Μεσσήνης[εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι σύνηθες όταν διασχίζεις τη στοά του City Link ή πίνεις τον καφέ σου, να κοιτάς ψηλά.

Εκεί γίνονται οι περισσότερες εικαστικές παρεμβάσεις του χώρου, είτε αφορούν σε εκθέσεις, είτε σε χριστουγεννιάτικο, ή εορταστικό στολισμό.

Σήμερα, ακόμα μια ξεχωριστή έκθεση, πραγματοποιείται στη δημοφιλή γωνία της Αθήνας. Έκθεση φωτογραφίας του Andrea Bonetti για τη διαφύλαξη της Μεσσηνιακής φύσης. Σπάνια πουλιά, πόζες ισορροπίας πάνω στο νερό, πολύχρωμα ερπετά, ταξίδια στα σύννεφα, παιχνίδια με το φως του ήλιου.

City Link: Εκθεση φωτογραφίας για τον φυσικό πλούτο της Μεσσήνης[εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Στο σύνολο 26 φωτογραφίες αποτυπώνουν τη φυσική ομορφιά της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας και τα 271 διαφορετικά είδη πουλιών που ζουν εκεί.

Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Costa Navarino και του City Link, με το σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ και την Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία, με τη χορηγία επικοινωνίας από τους Νew York Times.
Στόχος η παρουσίαση του περιβαλλοντικού πλούτου της Μεσσηνίας στο ευρύτερο κοινό και η ανάδειξη δράσεων για τη διαφύλαξη της φύσης.

O βασικός συντελεστής της έκθεσης, ο φωτογράφος Andrea Bonetti, έχει εργαστεί ως βιολόγος άγριας φύσης για δύο δεκαετίες και έχει εκτενώς φωτογραφήσει τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας και τα απειλούμενα είδη της ευρύτερης περιοχής.

Η έκθεση εστιάζει στο να αποτυπώσει σε βάθος το μεγαλείο της ελληνικής φύσης και μας ταξιδεύει σε έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας και καταφύγιο για 271 διαφορετικά είδη πουλιών, καθώς και μοναδικό καταφύγιο σε όλη την Ευρώπη για τον αφρικανικό χαμαιλέοντα.

City Link: Εκθεση φωτογραφίας για τον φυσικό πλούτο της Μεσσήνης[εικόνες]  | iefimerida.gr 1

«Η συγκεκριμένη έκθεση φωτογραφίας αποτελεί τη συνέχεια μιας προσπάθειας 20 χρόνων για την ανάδειξη της σημασίας του φυσικού πλούτου της Γιάλοβας. Στόχος είναι να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για τη συμβολή της περιοχής στη διαφύλαξη του οικοσυστήματος της Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Costa Navarino που στηρίζει σταθερά αντίστοιχες προσπάθειες» αναφέρει ο φωτογράφος Andrea Bonetti.

Η έκθεση φωτογραφίας του Andrea Bonetti «Μια μέρα στη λιμνοθάλασσα», πραγματοποιείται στη Στοα Σπυρομήλιου ως τις 5 Ιουνίου.

City Link: Εκθεση φωτογραφίας για τον φυσικό πλούτο της Μεσσήνης[εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ

Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, ιδρύθηκε το 1983 και είναι μη-κερδοσκοπικό σωματείο με αντικείμενο τη μελέτη και προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους, τη διαχείριση των παράκτιων οικοσυστημάτων στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας της Καρέττα στη χώρα μας, την περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων χελωνών καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία

Η Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία (ΕΛΕΡΠΕ) είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Βασικός στόχος της εταιρείας είναι να προστατέψει και να μελετήσει τα ερπετά και αμφίβια της Ελλάδας και τους οικοτόπους τους. Εστιάζει επίσης στην ενημέρωση του κοινού και την παροχή συμβουλών, καθώς και στην οργάνωση συνεδρίων και συναντήσεων με σκοπό την επικοινωνία και την ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων που εξειδικεύονται στη μελέτη των ερπετών και αμφιβίων.

City Link

Το City Link, που ανακαινίστηκε και εγκαινιάστηκε το 2005 με την υπογραφή του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, αποτελεί το μοναδικό διατηρητέο οικοδομικό τετράγωνο με «χαρακτήρα» εμπορικού κέντρου στην καρδιά της Αθήνας. Είναι ένας ολοκληρωμένος προορισμός που δραστηριοποιείται στους άξονες του shopping, living & culture και συνδυάζει εμπορικά καταστήματα, καφέ και εστιατόρια, θεατρικές σκηνές και το κατάστημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς μέσα σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής και ιδιαίτερης ατμόσφαιρας, στον οποίο δεσπόζει η μοναδική Στοά Σπυρομήλιου και η γλυπτική εγκατάσταση «Περσεφόνες» της εικαστικού Βάνας Ξένου.

Costa Navarino

H Costa Navarino είναι ο διεθνής, τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα. Βρίσκεται στη Μεσσηνία, σε ένα από τα πιο μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία της Μεσογείου, με 4.500 χρόνια ιστορίας. Στην καρδιά της φιλοσοφίας της Costa Navarino είναι ο σεβασμός για το περιβάλλον, τις παραδόσεις και την τοπική κοινωνία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ