Βραβείο Booker: Η «χορτοφάγος» Χαν Κανγκ νίκησε τον νομπελίστα Ορχάν Παμούκ - iefimerida.gr

Βραβείο Booker: Η «χορτοφάγος» Χαν Κανγκ νίκησε τον νομπελίστα Ορχάν Παμούκ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη νοτιοκορεάτισσα συγγραφέα Χαν Κανγκ απονεμήθηκε το Διεθνές Βραβείο Booker 2016 για το μυθιστόρημά της με τίτλο «Η χορτοφάγος».

Το βιβλίο εκδόθηκε στη Νότια Κορέα το 2005 και κυκλοφόρησε στη Μεγάλη Βρετανία το 2015. Απέναντι του στη λίστα με τις υποψηφιότητες, είχε διεθνούς φήμης ονόματα, όπως ο Ορχαν Παμούκ με το βιβλίο «Κάτι παράξενο στον νου μου» στον οποίο τα στοιχήματα έδιναν το βραβείο, τον Ιαπωνέζο Κενζάμπουρο Οε, αλλά και την Ιταλίδα, παγκόσμιο φαινόμενο με το ψευδώνυμο Ελενα Φεράντε.

«Είναι μία αισθησιακή, προκλητική, βίαιη, αλλά και ώριμη αντίστιξη στα συνήθη αναγνώσματα του βρετανικού κοινού, γεμάτη από χρώματα και ενοχλητικά ερωτήματα» γράφει για το βιβλίο ο Guardian.

Βραβείο Booker: Η «χορτοφάγος» Χαν Κανγκ νίκησε τον νομπελίστα Ορχάν Παμούκ | iefimerida.gr 0

Το χρηματικό έπαθλο των 50 χιλιάδων στερλινών μοιράζεται η συγγραφέας με τη μεταφράστριά της στην αγγλική γλώσσα Ντέμπορα Σμιθ, η οποία άρχισε να μαθαίνει την κορεατική γλώσσα πριν από μόλις επτά χρόνια.

Η «χορτοφάγος» είναι ένα σουρεαλιστικό μυθιστόρημα για μία γυναίκα η οποία θέλει να αλλάξει τη ζωή της, αποφασίζει να γίνει χορτοφάγος και να ζήσει όπως τα φυτά, κάτι που κλονίζει το γάμο της.
Από τις εκδόσεις Portobello Books

To Διεθνές Βραβείο Μπούκερ (Man Booker International Prize) απονέμεται σε συγγραφέα έργων φαντασίας εν ζωή και από οποιαδήποτε εθνικότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι κάποιος υποψήφιος είναι να γράφει στην αγγλική γλώσσα ή τα έργα του να είναι διαθέσιμα σε αγγλική μετάφραση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ