Δημήτρης Σταμάτης: Ο Τσίπρας έβριζε τον Σαμαρά για τον αγωγό ΤΑΡ και τώρα τον εγκαινιάζει! - iefimerida.gr

Δημήτρης Σταμάτης: Ο Τσίπρας έβριζε τον Σαμαρά για τον αγωγό ΤΑΡ και τώρα τον εγκαινιάζει!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα έργο που ως τώρα απέρριπτε εγκαινιάζει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, τον αγωγό ΤΑΡ, ο οποίος υπεγράφη επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

Σε δήλωσή του ο κ. Σταμάτης αναφέρει:

"Οταν ο Σαμαράς υπέγραψε τον ΤΑΡ το 2013, ο Τσίπρας είχε ανέβει στα κάγκελα και τον κατηγορούσε πως ο αγωγός αυτός εξυπηρετεί αμερικανικά συμφέροντα. Σήμερα ο Τσίπρας εγκαινιάζει και εκθειάζει τον ΤΑΡ, χωρίς ντροπή και χωρίς συγνώμη για τις συκοφαντίες του σε βάρος του Σαμαρά! Συκοφαντώντας τους αντιπάλους του και εξαπατώντας τον λαό έγινε πρωθυπουργός και τώρα οικειοποιείται τα έργα τους! Χωρίς συγνώμη και χωρίς τσίπ (ρ) α..."

Το 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ αποκήρυττε μετά βδελυγμίας το έργο
Ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει τον αγωγό σήμερα στη Θεσσαλονίκη αλλά στα εγκαίνια δεν θα παρευρεθούν όλοι οι αρχηγοί των κρατών που εμπλέκονται στο έργο -Αλβανία και Ιταλία και των λοιπών κρατών του Νοτίου Διαδρόμου (Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Τουρκία), ούτε η Βουλγαρία. Οι συμμετέχουσες χώρες θα εκπροσωπηθούν κυρίως με υπουργικές αντιπροσωπείες.

Παρά τιςι ηχηρές απουσίες, όπως του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπορίσοφ, θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο των εγκαινίων σημαντικές επαφές, όπως η συνάντηση του υπουργού Ενέργειας Παναγιώτη Σκουρλέτη με τη Βουλγάρα ομόλογό του Temenuzhka Petkova, με αντικείμενο τον διασυνδετήριο αγωγό IGB και τον πλωτό σταθμό LNG της Αλεξανδρούπολης (AegeanLNG). Ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τις ενεργειακές σχέσεις Αμος Χόκστιν και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα ενέργειας, Μάρος Σέφτσοβιτς , με τους οποίους έχει προγραμματισμένες συναντήσεις ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Ο πρωθυπουργός θα φτάσει στις 10.30 το πρωί στη Θεσσαλονίκη και θα κατευθυνθεί στο ξενοδοχείο "MET", όπου στις 12.45 θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας Γκιόργκι Κβιρικασβίλι. Στις 3μ.μ θα αρχίσει στο ξενοδοχείο "MET" η κεντρική εκδήλωση, στην οποία θα μιλήσουν ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι επίσημοι προσκεκλημένοι από το εξωτερικό. Θα ακολουθήσει η τελετή υπογραφής στον χώρο του Λιμανιού και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα.

Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αγωγό ΤΑΡ το 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως δεν ήταν πάντα φίλα διακείμενος στο έργο καθώς το 2013 σε ανακοίνωση του υποστήριζε ότι η επιλογή του αγωγού TAP δεν ήταν αποτέλεσμα ενεργούς πολιτικής της Ελλάδας και ότι «δεν προσφέρει στη χώρα μας τα οφέλη που προπαγανδίζουν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, ενώ περιλαμβάνει σκοτεινά σημεία». Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε ότι στον TAP δεν υπάρχει κρατική ή ιδιωτική Ελληνική συμμετοχή, καθώς και ότι η Συμφωνία Κράτους Υποδοχής (Host government agreement), που περιλαμβάνει το ύψος των τελών διέλευσης, θέματα απαλλοτριώσεων, την πιθανή συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου και διαδικαστικές λεπτομέρειες καθοριστικές για τη λειτουργία του αγωγού κρατήθηκαν μακριά από την δημοσιότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δημήτρης Σταμάτης αγωγός ΤΑΡ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ