ΠΓΔΜ: 11.800 πρόσφυγες επαναπροωθήθηκαν στην Ελλάδα μέσα σε 2 μήνες - iefimerida.gr

ΠΓΔΜ: 11.800 πρόσφυγες επαναπροωθήθηκαν στην Ελλάδα μέσα σε 2 μήνες

Konstantinos Tsakalidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε επαναπροωθήσεις «μαμούθ» προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του τμήματος Στρατηγικών Υποθέσεων του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Ναταλία Σπίροβα Κόρντιτς, που μίλησε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, έχουν επαναπροωθηθεί στην Ελλάδα 11.803 πρόσφυγες που πέρασαν παράνομα στη γείτονα χώρα στο διάστημα των τελευταίων δύο μηνών, όπως αναφέρει το Έθνος.

Την είδηση φιλοξενεί και το Έθνος, ενώ σημειώνεται ότι το χρονικό διάστημα στο οποίο αναφέρεται η Ναταλία Σπίροβα Κόρντιτς ξεκινά 5 ημέρες πριν την μεγάλη έξοδο των προσφύγων από την Ειδομένη, δηλαδή στις 8 Μαρτίου, όταν περίπου 2.000 άτομα υποκινούμενα από αλληλέγγυους επιχείρησαν να περάσουν στην ΠΓΔΜ.

Στη συνέχεια όλοι τους συνελήφθησαν και επαναπροωθήθηκαν με παράτυπες διαδικασίες στην Ελλάδα.
Στο διάστημα που ακολούθησε οι αρχές της ΠΓΔΜ ανακοίνωσαν κατά διαστήματα νέες συλλήψεις και επαναπροωθήσεις προσφύγων από το έδαφός τους. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες το φαινόμενο λαμβάνει μαζικότερες διαστάσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ