Ο Αλεξιάδης θα βάλει λεωφορείο express για να πηγαίνουν οι εργαζόμενοι στο κτίριο του Κεράνη

Με τη μεταφορά των υπηρεσιών στο κτίριο του Κεράνη να έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους εργαζόμενους, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, προκειμένου να βάλει φρένο στις φωνές, αποφάσισε να μπει μέχρι και λεωφορειακή γραμμή express για τους υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ.

Ποιες υπηρεσίες θα μεταφερθούν στις νέες εγκαταστάσεις
Σχετικά με το ποιες υπηρεσίες θα μεταφερθούν στο κτίριο της λεωφόρου Θηβών, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, διευκρίνισε ότι, «ο σχεδιασμός είναι για υπηρεσίες που δεν είναι δίπλα σε σταθμούς του μετρό». Μάλιστα σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι «αντιδρούν χωρίς να έχουν στοιχεία» και δήλωσε πως μετά από συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ, το κτήριο θα συνδεθεί με λεωφορείο-γραμμή Express τόσο με το μετρό του Αιγάλεω, όσο και με τον Προαστιακό του Πειραιά. «Υπάρχει σχεδιασμός για τέτοιες δράσεις σε όλη την Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα ο Τρύφωνας Αλεξιάδης τόνισε «Είναι επτά υπηρεσίες που στεγάζονται σε κτήρια περιφερειακά της Αθήνας, υπηρετούν 1027 άτομα και πληρώνουμε 232.000 ευρώ», είπε σχετικά, προσθέτοντας ότι, «το κτήριο του Κεράνη έχει 2300 θέσεις εργασίας και ενοίκιο 221.000 ευρώ». Με άλλα λόγια, θα είναι κι άλλες οι υπηρεσίες που θα μεταφερθούν εκεί, συνεπώς το Δημόσιο θα γλιτώσει κι άλλα ενοίκια.

Ερωτηθείς για το πότε θα νομοθετηθεί η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το taxisnet, απάντησε ότι, «η διάταξη είναι έτοιμη και είναι στη φάση της διαπραγμάτευσης κι ελπίζω ότι, σύντομα θα έρθει στη Βουλή». «Πρέπει όμως να καταλάβετε ότι είμαστε σε ειδική φάση νομοθέτηση», σημείωσε «δείχνοντας» τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές που είναι σε εξέλιξη. «Είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθήσουμε αυτήν τη φορολογική πολιτική, όμως έχουμε πιάσει τους στόχους. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέσα σε δύσκολες συνθήκες», είπε τέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τρύφωνας Αλεξιάδης Κεράνης taxisnet

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ