Ξενάγηση στη Θεσσαλονίκη: Διαδρομές που κρύβουν μυστήριο, εξεγέρσεις, εγκλήματα - iefimerida.gr

Ξενάγηση στη Θεσσαλονίκη: Διαδρομές που κρύβουν μυστήριο, εξεγέρσεις, εγκλήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περπατάμε στην σκοτεινή πλευρά της πόλης και αναζητάμε τα ίχνη γεγονότων που άφησαν ένα θολό αποτύπωμα.

Μια διαφορετικής θεματολογίας ξενάγηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης από την ομάδα Thessaloniki Walking Tours, απόγευμα Πέμπτης 19 Μαΐου και για τρεις ώρες.

Μυστήριο, δολοφονίες, γωνιές και σημεία που κρύβουν τις δικές τους ιστορίες, απώλειες και τραύματα, γίνονται η βάση μιας πυκνής αφήγησης για μια διαδρομή στο κέντρο της πόλης.
Ένας δολοφονημένος βασιλιάς, Βούλγαροι αναρχικοί, η Φεντερασιόν, εξεγερμένοι καπνεργάτες, οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, ο Πολκ, ο Λαμπράκης, συμβάντα που άλλαξαν την ταυτότητα της πόλης γίνονται σταθμοί σε αυτή τη διαδρομή μνήμης με τις σκοτεινές πλευρές.

Ξενάγηση στη Θεσσαλονίκη: Διαδρομές που κρύβουν μυστήριο, εξεγέρσεις, εγκλήματα | iefimerida.gr 0

Ξεκινώντας από το άγαλμα του Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους και καταλήγοντας στο Λιμάνι, μοιραζόμαστε, με οδηγό τον Τάσο Παπαδόπουλο, αυτά που άφησε πίσω του ο συγκλονιστικός 20ος αιώνας της Θεσσαλονίκης.

Πέμπτη 19 Μαΐου
Ώρα: 6:30 μμ.
Σημείο Συνάντησης: Άγαλμα Βενιζέλου
Συμμετοχή: 10 ευρώ Πληροφορίες/ Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900- 1
Διάρκεια: 3 περίπου ώρες

Τεκμηριωμένοι θεματικοί περίπατοι
Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Θεματικοί περίπατοι thessaloniki walking tour
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ