Κάννες: Πολιτική παρέμβαση Κεν Λόουτς -Πρέπει να συμμαχήσουμε με Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία - iefimerida.gr

Κάννες: Πολιτική παρέμβαση Κεν Λόουτς -Πρέπει να συμμαχήσουμε με Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Κρουαζέτ ο Κεν Λόουτς με τη νέα του ταινία «I, Daniel Blake».

Η ταινία του, αναφέρεται σε έναν μεσήλικα ξυλουργό που έχει αναγκαστεί να σταματήσει να εργάζεται, ύστερα από απόφαση του γιατρού του λόγω εμφράγματος, και ξεκινά έναν ατελείωτο αγώνα για να μπορέσει να πάρει έγκριση για το αναγκαίο επίδομα, μέχρι να επιστρέψει στη δουλειά του.

Αν εγκαταλείψουμε την Ευρώπη, θα έχουμε μια κυβέρνηση της άκρας δεξιάς

Ο 80χρονος Βρετανός σκηνοθέτης δεν σταματά να μάχεται για τα δικαιώματα των κατώτερων τάξεων και προέβλεψε από τις Κάννες οτι η Βρετανία θα αποκτήσει «μια κυβέρνηση της άκρας δεξιάς», αν αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την ευκαιρία του δημοψηφίσματος που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου.
«Σε μερικές εβδομάδες έχουμε μια σημαντική ψηφοφορία: θα εγκαταλείψουμε ή όχι την Ευρωπαϊκή Ένωση; Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ δύσκολο ερώτημα», δήλωσε ο Κεν Λόουτς.

Κατά τη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προβολής, ο Κεν Λόουτς ρωτήθηκε σχετικά με τον Πρόεδρο των Εργατικών,Τζέρεμι Κόρμπιν, αλλά και την ευρωπαϊκή προοπτική της Βρετανίας.
«Από τη μία, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα νεο-φιλελεύθερο πρότζεκτ. Είναι μία κίνηση προς την ιδιωτικοποίηση και προς την απορρύθμιση. Οι δικλείδες ασφαλείας που υπάρχουν για τους εργαζόμενους και για το περιβάλλον δέχονται συνεχώς επίθεση, οπότε η Ε.Ε. δεν μας κάνει χάρες προς το παρόν» σημείωσε ο σκηνοθέτης. «Από την άλλη, εάν φύγουμε γνωρίζουμε ότι οι μεμονωμένες κυβερνήσεις θα κινηθούν όσο πιο δεξιά γίνεται».

Ο Κόρμπιν είναι ότι καλύτερο συνέβη στο Κόμμα των Εργατικών

«Νομίζω ότι ο Κόρμπιν είναι ότι καλύτερο συνέβη στο Κόμμα των Εργατικών, μετά τον 'Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Για πρώτη φορά, υπάρχει μια καθοδήγηση από τον Κόρμπιν και έναν ή δύο από τους συμμάχους του, οι οποίοι κατανοούν τα συμφέροντα των ανθρώπων της εργατικής τάξης. Μιλάει σωστά, αλλά το πρόβλημα είναι ότι το υπόλοιπο του κόμματος στο κοινοβούλιο τον θέλει εκτός και αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Υπάρχουν άνθρωποι που καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, αλλά οι πολιτικές δομές δεν του επιτρέπουν να ακουστεί».

Μία πραγματική αριστερά στην Ευρώπη
«Η μόνη λύση είναι να παραμείνει η Βρετανία στην Ε.Ε. και να αναζητήσει συμμαχίες με άλλα ευρωπαϊκά αριστερά κινήματα. Υπάρχουν άνθρωποι που κατανοούν τι συμβαίνει στην Ευρώπη αλλά οι πολιτικές τους δομές δεν τους επιτρέπουν να ακουστούν. Πρέπει να τους αφήσουμε να ακουστούν και να δημιουργήσουμε συμμαχίες στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Ελλάδα και οπουδήποτε, έτσι ώστε να υπάρχει μία πραγματική αριστερά στην Ευρώπη, που να καταλαβαίνει τι γίνεται. Μία αριστερά που δε θα βάζει πρώτα τα συμφέροντα των πολυεθνικών, θα απορρίπτει την Ευρωπαϊκή Ένωση όταν προσπαθεί να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα και θα στέκεται απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Κάννες: Πολιτική παρέμβαση Κεν Λόουτς -Πρέπει να συμμαχήσουμε με Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία  | iefimerida.gr 0

I, Daniel Blake

Με Χρυσό Φοίνικα στις αποσκευές του
Η ταινία του Κεν Λόουτς συμμετέχει στο επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του 69ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ διεκδικώντας τον Χρυσό Φοίνικα. Ωστόσο έχει ήδη φύγει με το Χρθσό Φοίνικα το 2006, με την ταινία «Ο Άνεμος Χορεύει το Κριθάρι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κάννες Κεν Λόουτς I Daniel Blake
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ