Ομπράντοβιτς: Για 13 χρόνια με τρέλανε ο Ιτούδης αλλά είχε δίκιο - iefimerida.gr

Ομπράντοβιτς: Για 13 χρόνια με τρέλανε ο Ιτούδης αλλά είχε δίκιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπήρξε το πιο επιτυχημένο δίδυμο προπονητών στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και ο Δημήτρης Ιτούδης μεγαλούργησαν στον Παναθηναϊκό και την Κυριακή θα τεθούν αντιμέτωποι στον τελικό του Final-4 στο Βερολίνο ανάμεσα στην Φενέρμπαχτσε και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Οπως ήταν αναμενόμενο δεν θα έλειψαν οι ατάκες από την συνέντευξη Τύπου, μια ημέρα πριν το μεγάλο παιχνίδι.

Ο Ομπράντοβιτς προκάλεσε γέλια σε όλη την αίθουσα όταν απάντησε για τη σχέση του με τον Δημήτρη Ιτούδη: «Το 1999 πήρε μάλλον λάθος απόφαση από ό,τι φαίνεται (γέλια) 13 χρόνια από τη ζωή μας. Με τρέλαινε κάποια φορά σε προπονήσεις ή αγώνες, αλλά είχε δίκιο. Δεν τον αντιμετώπιζα ως βοηθό προπονητή, αλλά σαν κάτι ξεχωριστό, σαν κανονικό προπονητή, όπως είναι σήμερα».

Ερώτηση όπως ήταν φυσικό δέχθηκε και ο Ιτούδης όσον αφορά τις προσωπικές τους σχέσεις.

«Ξέραμε πως θα δεχόμασταν ερωτήσεις για τη σχέση μας με τον Ζέλικο. Το ματς είναι μεταξύ Φενέρμπαχτσε και ΤΣΣΚΑ, οι δύο ομάδες θέλουν να κατακτήσουν το τρόπαιο, όμως υπάρχει σίγουρα και το ανθρώπινο κομμάτι. Όταν βρεθήκαμε με τον Ζέλικο υπήρχαν αμφιβολίες όπως σε όλες τις σχέσεις της ζωής. Σε κάθε σχέση, είτε αυτή είναι φιλική, είτε ερωτική, είτε επαγγελματικά, πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη. Έπρεπε να χτίσουμε την εμπιστοσύνη από την αρχή. Γνωριστήκαμε το 1993 σε ένα τουρνουά και έκτοτε κρατήσαμε επαφή. Το 1999 με κάλεσε και δέχτηκα την πρόταση να συνεργαστώ μαζί του αντί να πάω κάπου άλλου.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον πρώτο τίτλο μας στην Μπολόνια, το 2002. Τότε, μείναμε για 15 λεπτά στα αποδυτήρια, στο μπάνιο... Μην το παρεξηγήσετε, στο μπάνιο ήμασταν με τα ρούχα μας κανονικά (γέλια). Τότε ο Ζέλικο μου είπε κάποια πράγματα, τα οποία θα μου επιτρέψετε να κρατήσω για τον εαυτό μου, και εκεί δημιουργήθηκε εντελώς η εμπιστοσύνη και η φιλία μας έγινε ξεχωριστή. Από τότε, η σχέση μας πήγε σε άλλο επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ