Συνάντηση Παππά με τον Αμερικανό υφ. Οικονομικών: Να μην καθυστερήσει η αναδιάρθρωση χρέους - iefimerida.gr

Συνάντηση Παππά με τον Αμερικανό υφ. Οικονομικών: Να μην καθυστερήσει η αναδιάρθρωση χρέους

(SOOC/ ΑΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ζήτημα της αναδιάρθρωσης χρέους συζήτησαν ο Νίκος Παππάς με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Νέιθαν Σιτς, σε γεύμα τους στην Ουάσιγκτον.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι δεν πρέπει να καθυστερήσει η αναδιάρθρωση. Ακόμη, ο κ. Παππάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη δήλωση που έκανε την Παρασκευή ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, ο οποίος τόνισε ότι τώρα είναι η ώρα να συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Από την πλευρά του, ο Νέιθαν Σιτς τόνισε ότι είναι σημαντική η τήρηση των συμφωνηθέντων από την Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει χώρος να συμφωνήσουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και την αισιοδοξία του πως αυτό θα συμβεί άμεσα.

Τυχόν επανάληψη της ελληνικής κρίσης, τόνισε ο Αμερικανός, δεν θα αποτελούσε καλό νέο για την παγκόσμια οικονομία και τη γεωπολιτική σταθερότητα, ιδιαίτερα ενόψει της ψηφοφορίας για το Brexit.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ