Ο Τσίπρας ανασυγκροτεί το ΣΥΡΙΖΑ – Τι είπε στην Πολιτική Γραμματεία - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας ανασυγκροτεί το ΣΥΡΙΖΑ – Τι είπε στην Πολιτική Γραμματεία

(ICONPRESS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αλέξης Τσίπρας προετοίμασε τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για ριζικές αλλαγές στο κόμμα, ενόψει συνεδρίου. Υποστήριξε ακόμη ότι ήταν «θετική» η έκβαση της διαπραγμάτευσης και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα λυθεί θετικά και το θέμα του χρέους.

Μιλώντας στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως «κορυφαίο» το ζήτημα της ανασυγκρότησης του κόμματος

Εκανε και πάλι λόγο για «θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης» και εμφανίστηκε αισιόδοξος για λύση στο θέμα του χρέους κάνοντας λόγο για «η αναμενόμενη θετική εξέλιξη στο στόχο ελάφρυνσης του χρέους». Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα αυτά τα δύο στοιχεία «θα σηματοδοτήσουν το πέρασμα σε μια νέα εποχή για την ελληνική οικονομία, κυρίως, όμως, για την ελληνική κοινωνία, που τόσο έχει υποφέρει τα τελευταία 6 χρόνια».

Οπως επεσήμανε «αυτό το πέρασμα απαιτεί σοβαρό σχέδιο, αποφασιστικότητα και όχι επανάπαυση».

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι η Αριστερά, «παρά τις δυσκολίες, καταφέρνει να δημιουργήσει συνθήκες εξόδου από την κρίση» και τόνισε ότι «τώρα οφείλει να αποδείξει ότι, ακόμα πιο αποτελεσματικά, μπορεί να σχεδιάσει την επόμενη μέρα».

Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο Πρωθυπουργός είπε πως το ζήτημα της ανασυγκρότησης του κόμματος είναι κορυφαίο. «Το αμέσως επόμενο διάστημα οφείλουμε να σχεδιάσουμε με τον πιο οργανωμένο τρόπο την πορεία προς το Συνέδριο, την κομματική ανασυγκρότηση και το άνοιγμα του κόμματος στις κοινωνικές δυνάμεις που εκπροσωπεί» σημείωσε σύμφωνα με άτυπο σημείωμα της Κουμουνδούρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ