Συνάντηση Μπαλτά με τον υφ. Τύπου Κίνας: Ανοίγει ο δρόμος για συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών - iefimerida.gr

Συνάντηση Μπαλτά με τον υφ. Τύπου Κίνας: Ανοίγει ο δρόμος για συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά, με τον υφυπουργό Τύπου, Εκδόσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Κίνας, Wu Shangzhi.

Οι δύο Υπουργοί, συμφώνησαν στην περαιτέρω προώθηση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα των εκδόσεων και του βιβλίου και στη σύσταση κοινής επιτροπής για την επεξεργασία διμερούς πρωτοκόλλου συνεργασίας.
Θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την δημιουργία προγράμματος μεταφράσεων βιβλίων στα κινεζικά και στα ελληνικά, αντίστοιχα, τα οποία θα εκδίδονται εκατέρωθεν στις δύο χώρες.

Ο Υφυπουργός Τύπου, Εκδόσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Κίνας, κ. Wu Shangzhi, αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η κινεζική πλευρά στην συνεργασία με την Ελλάδα στον χώρο των εκδόσεων, το οποίο αποδεικνύεται και από τη συμμετοχή της ανελλιπώς από το 2009 στην Διεθνή Έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης. Άλλωστε αυτές τις ημέρες, στο κινεζικό περίπτερο στην ΔΕΘ συμμετέχουν 36 κινεζικοί εκδοτικοί οίκοι, με 2.000 τίτλους.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Αριστείδης Μπαλτάς, χαρακτήρισε αναγκαία την αμοιβαία μετάφραση βιβλίων στη βάση ενός προγράμματος στο πλαίσιο κοινής επιτροπής που θα στοιχειοθετήσει αυτή τη συνεργασία.
Ο Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση, εντός των προσεχών εβδομάδων, των διαδικασιών κύρωσης από το Ελληνικό Κοινοβούλιο της Συμφωνίας Ελλάδας-Κίνας για την ίδρυση, αμοιβαίως, πολιτιστικών κέντρων, που θα δώσει νέα ώθηση στις πολιτιστικές σχέσεις των δύο χωρών.

«Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια περνάει μια μεγάλη κρίση που έπληξε και το βιβλίο. Ενώ υπήρχε αρμόδιο ίδρυμα (ΕΚΕΒΙ) για τις δραστηριότητες που αφορούν στο βιβλίο, αυτό συρρικνώθηκε και υπάχθηκε στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να αντιμετωπίσουμε με θεσμικά ορθό τρόπο το όλο θέμα του βιβλίου ώστε να ξαναβρεί τη θέση που του αξίζει στην Ελλάδα και στον κόσμο. Το βιβλίο υπέστη σημαντικό πλήγμα από την κατάργηση της ενιαίας τιμής του», ανέφερε ο Αριστείδης Μπαλτάς.

Συνάντηση Μπαλτά με τον υφ. Τύπου Κίνας: Ανοίγει ο δρόμος για συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών  | iefimerida.gr 0

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Προέδρου της Κίνας κ. Xi Jinping με τίτλο «The Governance of China», επεσήμανε μεταξύ άλλων τη σημασία της συμβολής του βιβλίου στην κατανόηση της κινεζικής πραγματικότητας, των στρατηγικών στόχων της, καθώς και των προκλήσεων διακυβέρνησης της.

Ο κ. Wu Shangzhi συνοδευόταν από τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Zou Xiaoli και εξαμελή κινεζική αντιπροσωπεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ