SZ: Μαραζώνει με Τσίπρα η Ελλάδα -Κανένας λόγος βιασύνης για ελάφρυνση του χρέους - iefimerida.gr

SZ: Μαραζώνει με Τσίπρα η Ελλάδα -Κανένας λόγος βιασύνης για ελάφρυνση του χρέους

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον Αλέξη Τσίπρα ρίχνει τις ευθύνες που η Ελλάδα μαραζώνει η γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung, με σημερινό άρθρο της.

Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, ο σχολιαστής της Stuttgarter Zeitung προτρέπει τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας να μη βιαστούν για την ελάφρυνση του χρέους.

«Από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας με τον συνασπισμό του η ελληνική οικονομία μαραζώνει. Με την πολιτική της μετωπικής αντιπαράθεσης απέναντι τους δανειστές ο Τσίπρας ώθησε τη χώρα το 2015 στα πρόθυρα της χρεοκοπίας», παρατηρεί ο αρθρογράφος της εφημερίδας.

Και συνεχίζει: «Για τις ζημιές που προκάλεσε θα πρέπει τώρα να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι με το τρίτο πακέτο. Μόνο για τη στήριξη των τραπεζών χρειάστηκαν 5,4 δισ. ευρώ. Θα ήταν ανεύθυνο να επαινείται κι από πάνω αυτή η αναξιόπιστη πολιτική με ελάφρυνση του χρέους. Θα ενθάρρυνε την κυβέρνηση Τσίπρα να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο τις μεταρρυθμίσεις. Με την ελάφρυνση χαλαρώνουν οι πιέσεις για μεταρρυθμίσεις (…). Άρα δεν υπάρχει λόγος βιασύνης για την ελάφρυνση του χρέους. Μπορεί κανείς να περιμένει μέχρι το καλοκαίρι του 2018 για να δει εάν εφαρμόστηκαν οι δομικές μεταρρυθμίσεις. Διότι μόνο όταν καταστεί η ελληνική οικονομική ανταγωνιστική, θα μπορούσε τυχόν απομείωση του χρέους θα βοηθούσε στη βιωσιμότητα».

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα χρέος Αλέξης Τσίπρας πιέσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ