Υφεση 1,3% για την ελληνική οικονομία το πρώτο τρίμηνο - iefimerida.gr

Υφεση 1,3% για την ελληνική οικονομία το πρώτο τρίμηνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ύφεση βρέθηκε η ελληνική οικονομία και το πρώτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat για το συγκεκριμένο διάστημα.

Όπως προκύπτει με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία το ΑΕΠ σε όρους όγκου παρουσίασε πτώση κατά 0,4% σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του 2015 (τριμηνιαία μέτρηση) και σε σύγκριση με το 1ο τρίμηνο του 2015 υποχώρηση κατά 1,3% του ΑΕΠ.

Με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ΑΕΠ σε όρους όγκου υποχώρησε κατά 1,2% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2015. Τα παραπάνω στοιχεία είναι η πρώτη εκτίμηση η οποία αναμένεται να αναθεωρηθεί στις 30/5 οπότε θα υπάρξουν νέα διαθέσιμα πρωτογενή στοιχεία.

Στην Ευρωζώνη

Στο σύνολο της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,5% έναντι του δ’ τριμήνου του 2015 και κατά 1,5% έναντι του α’ τριμήνου του 2015. Σε ότι αφορά τις χώρες της Ε.Ε., το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% σε τριμηνιαίο επίπεδο και κατά 1,7% σε ετήσιο επίπεδο.

Μεταξύ των κρατών - μελών, η μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση σημειώθηκε στη Σλοβακία (1,7%), στη Ρουμανία (1,6%) και στην Κύπρο (0,9%), ενώ η βαθύτερη ύφεση στην Ουγγαρία (0,8%) και στην Ελλάδα (0,4%). Σε ετήσια βάση, ο υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης παρατηρήθηκε στη Ρουμανία (4,2%), στη Σλοβακία (3,6%) και στην Ισπανία (3,4%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ύφεση α τρίμηνο ΕΛΣΤΑΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ