Ντόρα Μπακογιάννη: «Να καταργηθεί το τέλος για τα ακίνητα» - iefimerida.gr

Ντόρα Μπακογιάννη: «Να καταργηθεί το τέλος για τα ακίνητα»

Ντόρα Μπακογιάννη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων, και αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ζήτησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τόνισε επίσης πως ο ελληνικός λαός θα έπρεπε να μάθει τι συζητήθηκε και συμφωνήθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
«Ο λαός αντιδρά βιαίως όταν παραβιάζεται το αίσθημα του περί δικαίου. Δεν γίνεται να βάζει χαράτσι το κράτος στον πολίτη, επειδή ήταν ανίκανο να πατάξει τη φοροδιαφυγή» υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη, ενώ ζήτησε την άμεση κατάργηση του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη δήλωση του κ. Ράιχενμπαχ πως οι εισπράξιμοι πόροι από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μπορούν να φτάσουν τα 8δις ευρώ.

Η κ. Μπακογιάννη σχολίασε και τις πολιτικές εξελίξεις τονίζοντας πως «ο Δικομματισμός πνέει τα λοίσθια στην Ελλάδα. Οι αλλαγές που συντελούνται στην κοινωνία είναι τεκτονικές», και αναφερόμενη στην νέα κυβέρνηση συνεργασίας έκανε έκκληση να γνωστοποιήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα στον λαό τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει, «Έχουν δεσμευτεί στην πλήρη εφαρμογή του μνημονίου ένα, μνημονίου δύο και μεσοπροθέσμου, όπως έχουν καταλάβει η Ευρωπαίοι ή όχι; Ο λαός πρέπει να γνωρίζει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ