Βαρουφάκης: Μετά την Ελλάδα, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, «σώζει» τώρα και την Ισπανία - iefimerida.gr

Βαρουφάκης: Μετά την Ελλάδα, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, «σώζει» τώρα και την Ισπανία

(φωτογραφία: Αλέξανδρος Γεωργιάδης/Eurokinissi)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης ακολουθεί πλέον...διεθνή καριέρα, όπου μοιράζει συμβουλές «επί παντός του επιστητού».

Μετά από τις συμβουλές του στην Μεγάλη Βρετανία για το «Brexit», στις ΗΠΑ για το «ποιόν» της Κλίντον και σε ολόκληρη την ΕΕ για την «ανάγκη εκδημοκρατισμού» της, ο κ. Βαρουφάκης παρεμβαίνει με άρθρο του τώρα και στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Ισπανίας.

Γράφοντας στο γνωστό περιοδικό Newsweek, ο κ. Βαρουφάκης επιτίθεται από τις πρώτες κιόλας γραμμές στον πρώην Πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, ενώ κάνει λόγο και για την «συντριβή της Ελληνικής Άνοιξης», όρο που χρησιμοποιεί για να χαρακτηρίσει τα γεγονότα του Ιουλίου και την μετάλλαξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε μνημονιακή.

Αφού κάνει μια ανάδρομη στα γεγονότα που έχουν εκτυλιχτεί στην Ισπανία από τις πρόσφατες εθνικές εκλογές και μέχρι σήμερα, περίοδο κατά την οποία τα κόμματα δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε σχηματισμό μιας συγκυβέρνησης -ελλείψει αυτοδυναμίας- με αποτέλεσμα την κήρυξη νέων εκλογών στις 26 Ιουνίου, ο κ. Βαρουφάκης συμβουλεύει το κόμμα των Podemos τι πρέπει να κάνουν για να εκτοπίσουν από τη δεύτερη θέση του Σοσιαλιστές.

Παρομοιάζοντας την κατάσταση με την ελληνική, αλλά και με αυτήν της Γαλλίας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών προβλέπει -όπως χαρακτηριστικά γράφει- ότι τα σοσιαλιστικά κόμματα σε αυτές τις δυο χώρες πρόκειται σύντομα να καταρρεύσουν, όπως ακριβώς έγινε και με το ΠΑΣΟΚ.

Αν οι Podemos ξεπεράσουν τον εξευτελισμό του ΣΥΡΙΖΑ...

«Εάν οι Podemos καταφέρουν να ξεπεράσουν τον εξευτελισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τον φόβο που καλλιεργεί ο Ραχόι, τότε μια νέα Βουλή θα προκύψει που θα δώσει τέλος στον σύστημα του δικομματισμού», γράφει ο κ. Βαρουφάκης.

Ενώ, όπως γράφει ο πρώην υπουργός, «οι πιθανότητες τώρα για κάτι τέτοιο είναι καλύτερες από ποτέ», ο κ. Βαρουφάκης αναφέρεται και στα αδύνατα σημεία των Podemos, στα οποία και συγκαταλέγει, «εκτός της συνθηκολόγησης του ΣΥΡΙΖΑ πέρσι το καλοκαίρι», «την ανυπαρξία ευρωπαϊκής ατζέντας» για το κόμμα που θέλει οπωσδήποτε να δει να επικρατεί τον ερχόμενο Ιούνιο.

Για αυτό τον λόγο και τους προτείνει την άμεση σύνταξη «ενός ευφάνταστου προγράμματος που θα τονώσει την ανάπτυξη και θα απαντήσει στο ευρωπαϊκό πρόβλημα χρέους», εντυπωσιάζοντας τους ψηφοφόρους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ