«Βράζουν» στην ομάδα των «5» με την απειλή Σαμαρά για διαγραφές - iefimerida.gr

«Βράζουν» στην ομάδα των «5» με την απειλή Σαμαρά για διαγραφές

«Βράζουν» στην ομάδα των «5» με την απειλή Σαμαρά για διαγραφές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενοχλημένοι από την παρέμβαση Σαμαρά ο οποίος προειδοποίησε με διαγραφή όποιον συνεχίσει δημοσίως την συζήτηση για την φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας είναι οι βουλευτές που ανήκουν στην ομάδα των «5» αλλά και γενικότερα τα στελέχη που δεν βλέπουν με καλό μάτι τις παρεμβάσεις του Φαήλου Κρανιδιώτη και άλλων σκληρών Σαμαρικών

«Εξομοίωσε έναν άτυπο σύμβουλο του με εκλεγμένους βουλευτές και τους απαγόρευσε τον δημόσιο διάλογο απειλώντας πως θα τους διώξει από το κόμμα» έλεγε κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας με πορεία πολλών ετών . Μέλη της ομάδας των «5» {Σπηλωτόπουλος, Βαρβιτσιώτης, Μητσοτάκης, Χατζηδάκης, Αντώναρος} αλλά και πολλοί απ όσους συμμερίζονται τιε ανησυχίες τους εκτιμούν ότι η παρέμβαση Σαμαρά αν και φαινομενικά δείχνει να κρατά ίσες αποστάσεις από όλους ουσιαστικά επιβραβεύει την θέση του κ. Κρανιδιώτη περί «φιλελεύθερης μειοψηφίας» . Κι αυτό γιατί στη ζυγαριά των εντυπώσεων στην κοινή γνώμη, άπαντες κρίνονται από τον πρόεδρο του κόμματος να έχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης σε αυτή την αναμέτρηση που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες και έχει προκαλέσει σοβαρό εσωκομματικό ζήτημα.

Οι βουλευτές της ΝΔ που επιτέθηκαν το τελευταίο διάστημα στον κ. Κρανιδιώτη έχουν ήδη συζητήσει μεταξύ τους και προς το παρόν κρατούν χαμηλούς τόνους. Βρίσκονται ταυτόχρονα σε επικοινωνία και με άλλους συναδέλφους τους από εκείνους που δεν συμμερίζονται την άποψη ότι «στην ΝΔ δεν υπάρχουν τάσεις» . Σε ότι αφορά στο στρατόπεδο των «λαικοδεξιών», η παρέμβαση Σαμαρά μπορεί να μην ικανοποίησε αφού ήταν ένα μήνυμα και σε εκείνη την πλευρά να βάλει το μαχαίρι στο θηκάρι αλλά τα στελέχη που κινούνται σε αυτό το κλίμα αντιλαμβάνονται ότι η εξομοίωση τους με την ομάδα εκλεγμένων βουλευτών και μάλιστα σημαντικού βεληνεκούς είναι μια πρώτη νίκη τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ