Λοβέρδος: «Προσοχή στις παράνομες πόρνες, το AIDS καραδοκεί»

Αποκαλύψεις σοκ έκανε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος για την δίχως προηγούμενο αύξηση κρουσμάτων AIDS στην Αττική, η οποία προέρχεται κυρίως από την νέα τάση που επικρατεί, οι άνδρες να προτιμούν την παράνομη πορνεία και μάλιστα χωρίς την χρήση προφυλακτικού.

Ο υπουργός Υγείας φωτογράφησε τους λόγους της αύξησης των κρουσμάτων οι οποίοι είναι σύμφωνα και με το Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η παράνομη πορνεία αλλά και η ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών από τοξικομανείς. Ο κ. Λοβέρδος κάλεσε όσους επιλέγουν τον αγοραίο έρωτα να μην προτιμούν τις παράνομες πόρνες και τα παράνομα πορνεία για να μην μεταφέρουν ασθένειες στο σπίτι τους και την οικογένειά τους.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ διαπίστωσαν ότι η αύξηση της νόσου το 2011 άγγιξε το 50% τους πρώτους μήνες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το 63% της αύξησης αποδίδεται στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών. Άλλωστε η αύξηση του Aids στους χρήστες ναρκωτικών έφθασε το 2011 το 1200%.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ η νόσος θερίζει στα παράνομα εκδιδόμενα άτομα ενώ σήμερα μόνο στην Αττική υπάρχουν 600 παράνομοι οίκοι ανοχής.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα μοιραστούν 100.000 σύριγγες αλλά και προφυλακτικά ώστε να περιορισθεί η μετάδοση της νόσου.

Σοκ προκάλεσε όμως και η δήλωση του λοιμωξιολόγου Μαρ.Λαζανά ότι υπάρχουν χρήστες ναρκωτικών που επιδιώκουν να κολλήσουν τον ιό του Aids προκειμένου να εισπράττουν μηνιαίως το επίδομα των 700 ευρώ που δίδεται στους οροθετικούς!

Ο υπουργός Υγείας έδωσε συνέντευξη με αφορμή το 23ο Πανελλήνιο συνέδριο για το Aids που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ