Μια Alfa Romeo με ψυχή Ferrari προκαλεί τον γερμανικό ανταγωνισμό [εικόνες] - iefimerida.gr

Μια Alfa Romeo με ψυχή Ferrari προκαλεί τον γερμανικό ανταγωνισμό [εικόνες]

 (φωτογραφίες: Alfa Romeo)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γνωστή Ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Alfa Romeo δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στους «πυραύλους» του γερμανικού ανταγωνισμού και παρουσίασε την εκρηκτική «Giulia Quadrifoglio Verde».

Μια Alfa Romeo με ψυχή Ferrari προκαλεί τον γερμανικό ανταγωνισμό [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Η ναυαρχίδα του σεντάν μοντέλου της Alfa κινείται από έναν κινητήρα V6, 2,9 λίτρων, με δυο τούρμπο, που αποδίδει 505 ίππους και είναι ικανός να εκτοξεύσει την Giulia από τα 0-100χλμ/ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα.

Μια Alfa Romeo με ψυχή Ferrari προκαλεί τον γερμανικό ανταγωνισμό [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Ο κινητήρας που είναι εμπνευσμένος από την Ferrari και μοιράζεται μέρη του με τον 8κυλινδρο κινητήρα της California T, προσδίδει τελική ταχύτητα στο αυτοκίνητο της τάξεως των 307 χλμ/ώρα, ενώ η ισχύς του μεταφέρεται στους τροχούς μέσω ενός ZF 8ταχυτου κιβωτίου.

Μια Alfa Romeo με ψυχή Ferrari προκαλεί τον γερμανικό ανταγωνισμό [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Οι εξαιρετικές επιδόσεις της Guilia αποδεικνύονται όπως υποστηρίζει η Alfa Romeo και στο τεστ στην κλασσική πίστα δοκιμών της Nurburgring, οπου το συγκεκριμένο μοντέλο μπόρεσε να καλύψει την διαδρομή σε μόλις 7 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα.

Μια Alfa Romeo με ψυχή Ferrari προκαλεί τον γερμανικό ανταγωνισμό [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ο ιδιοκτήτης του θα βρει νέα μπάκετ καθίσματα, απαραίτητα για τις πλευρικές επιταχύνσεις που χαρίζει ο κινητήρας, ο οποίος και παρουσιάζει ροπή 443lb μεταξύ 2.500-5.500στροφων/λεπτό.

Μια Alfa Romeo με ψυχή Ferrari προκαλεί τον γερμανικό ανταγωνισμό [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Το αυτοκίνητο διατίθεται σε 7 χρώματα, ενώ οι επίδοξοι ιδιοκτήτες του μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις χρωματισμούς για τα φρένα του αυτοκινήτου, καθώς και μεταξύ 4 διαφορετικών σετ ζάντες.

Μια Alfa Romeo με ψυχή Ferrari προκαλεί τον γερμανικό ανταγωνισμό [εικόνες] | iefimerida.gr 5


Η Giulia διαθέτει επίσης ένα εξελιγμένο σύστημα παρακολούθησης των δεδομένων του αυτοκινήτου, δείχνοντας έτσι την αγωνιστική καταγωγή του, το οποίο και ελέγχει την πίεση των ελαστικών, την θερμοκρασία και ποσότητα των λιπαντικών, την αναγκαιότητα για σέρβις κτλ

Μια Alfa Romeo με ψυχή Ferrari προκαλεί τον γερμανικό ανταγωνισμό [εικόνες] | iefimerida.gr 6


Το όνομα της το παίρνει από το ιστορικό σύμβολο των σπορ ιταλικών αυτοκινήτων, το τετράφυλλο τριφίλι, συνδεδεμένο με τις έννοιες των υψηλών επιδόσεων και της «καλής τύχης».

Μια Alfa Romeo με ψυχή Ferrari προκαλεί τον γερμανικό ανταγωνισμό [εικόνες] | iefimerida.gr 7


Η εξέλιξη της Giulia Quadrifoglio επίβλεψε ο πρώην επικεφαλής μηχανικός της Ferrari, Philippe Krief, ο οποίος και μέχρι τότε εργαζόταν στο γνωστό Μαρανέλο.

Μια Alfa Romeo με ψυχή Ferrari προκαλεί τον γερμανικό ανταγωνισμό [εικόνες] | iefimerida.gr 8


Η εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων στην κατασκευή του έχει μειώσει σημαντικά το βάρος στα μόλις 1.524 κιλά, ενώ η κατανομή του είναι 50:50.

Μια Alfa Romeo με ψυχή Ferrari προκαλεί τον γερμανικό ανταγωνισμό [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ