Guardian: Εξαγόρασε με 1,3 εκατ. ευρώ το Τόκιο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020; - iefimerida.gr

Guardian: Εξαγόρασε με 1,3 εκατ. ευρώ το Τόκιο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020;

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/WU HONG
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ποσό των 1,3 εκατ. ευρώ φέρεται να να πλήρωσε το Τόκιο για να αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, όπως αποκαλύπτει ο Guardian.

Η κατάθεση του ποσού, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, έγινε από την Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας στον λογαριασμό του γιου του Λαμίν Ντιάκ -πρώην προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF).

Την κατάθεση διερευνά η γαλλική αστυνομία, βάζοντας στο στόχαστρο των αρχών την Ολυμπιακή Επιτροπή, ώστε να διερευνηθεί η σύνδεση του Ντιάκ με την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία έγινε το 2013.

Οποιαδήποτε εξαγορά ψήφου θα προκαλέσει αναταραχή στη ΔΟΕ, η οποία είναι ευαίσθητη σε ζητήματα εντιμότητας, μετά το σκάνδαλο χρηματισμού της Salt Lake City, που ξέσπασε πριν από τους χειμερινούς Αγώνες του 2002.

Ο Λαμίν Ντιάκ ήταν μέλος της ΔΟΕ από το 2009 μέχρι και το 2013, ενώ το 2014 έγινε επίτιμο μέλος, Mετά ξέσπασε το σκάνδαλο με την απόκρυψη θετικών δειγμάτων ντόπινγκ Ρώσων αθλητών.

Ο πρώην πρόεδρος της IAAF φέρεται να παραδέχθηκε στην γαλλική αστυνομία πως ζήτησε και έλαβε 1,5 εκατ. ευρώ από τη Ρωσία για να αποκρύψει τα στοιχεία.

Σύμφωνα με τότε δημοσίευμα της Le Monde, είχε ισχυριστεί πως χρειαζόταν τα χρήματα για την κάλυψη πολιτικών του σχεδίων στη Σενεγάλη.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιαπωνίας απαντώντας στις κατηγορίες ανέφερε πως το γραφείο Τύπου της ήταν κλειστό για μια εβδομάδα και πως δεν έχει κάτι να απαντήσει αυτή τη στιγμή.

Από τη μεριά της η Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων του 2020 σχολίασε πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς έγινε εκείνη τη περίοδο.

«Δεν έχουμε τον τρόπο να μάθουμε περισσότερα για αυτές τις κατηγορίες. Πιστεύουμε πως οι Αγώνες δόθηκαν στο Τόκιο επειδή η πόλη παρουσίασε την καλύτερη πρόταση», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ