Δέλλας κατά τακτικής Πογέτ - Η ατάκα του «ζουρλομανδύα» για τον Μπουονανότε - iefimerida.gr

Δέλλας κατά τακτικής Πογέτ - Η ατάκα του «ζουρλομανδύα» για τον Μπουονανότε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τραϊανός Δέλλας ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Ατρόμητο και για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του, μίλησε για το διαζύγιο για την Ένωση, κρίνοντας ακόμη και τη δουλειά του Γκουστάβο Πογέτ.

Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ, ο οποίος είδε τον Ατρόμητο να μένει εκτός τελικού του Κυπέλλου από την προηγούμενη ομάδα του, ανανέωσε με το σύλλογο του Περιστερίου και έτσι θα έχει όλην την άνεση να ξεκινήσει προετοιμασία και να χτίσει αυτός τον Ατρόμητο.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 έδωσε απαντήσεις για τις σχέσεις του με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, τον Ντιέγκο Μπουονανότε αλλά και τη διοίκηση της ΑΕΚ ενώ στάθηκε και στη δουλειά του Γκουστάβο Πογέτ τονίζοντας πως η ΑΕΚ είναι από τη φύση της επιθετική ομάδα και δεν πρέπει να έχει νοοτροπία συλλόγου που προσπαθεί να αποφύγει το γκολ.

Αναλυτικά οι σημαντικότερες δηλώσεις του

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Βρήκα ανθρώπους που μπορώ να συνεννοηθώ και συνθήκες που μπορείς να δουλέψεις σωστά και να κάνεις αυτό που θέλεις. Είναι μια πρόκληση το να ξεκινήσω την ομάδα από την αρχή, γιατί φέτος ήρθα στην μέση της σεζόν και αυτό ήταν πρωτόγνωρο για μένα και δύσκολο. Είμαι τυχερός που βρέθηκα σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ. Ήταν μεγάλο σχολείο για μένα και το ότι δούλεψα κάτω από συνθήκες πίεσης, αν και ακόμα και στη Γ’ υπήρχαν οι καλύτερες συνθήκες. Αφού έφυγα από την ΑΕΚ, ο επόμενος σταθμός ήταν ό,τι καλύτερο για μένα ώστε να μπορέσω να συνεχίσω αυτό που έκανα εκεί».

Για την πορεία του Ατρομήτου φέτος: «Όταν έκανα το πρώτο ραντεβού με τον κ. Σπανό το πρώτο πράγμα που συζητήσαμε ήταν οι στόχοι. Μου ειπώθηκε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προλάβουμε τα πλέι-οφ και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο Κύπελλο. Για λίγα λεπτά χάσαμε τον στόχο του Κυπέλλου που θα μπορούσαμε να πάμε στην παράταση με την ΑΕΚ και μας έλειψαν λίγοι βαθμοί να μπούμε στα πλέι-οφ. Έγινε μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει μια δύσκολη κατάσταση. Και το λέω γιατί τα πρώτα τέσσερα αποτελέσματα δεν ήταν καλά, αλλά δεν ήρθε κανένας να μου πει τίποτα».

Για τις δηλώσεις του μετά τη ρεβάνς με την ΑΕΚ: «Μίλησα για το συγκεκριμένο ματς και δεν θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω το πώς παίρνει ο καθένας μια δήλωσή μου. Εγώ μίλησα για το συγκεκριμένο παιχνίδι και είπα την άποψή μου. Το θέμα δεν είναι μια δήλωση, αλλά το πώς αναπαράγεται. Το μόνο που κάνουν με τέτοια πράγματα είναι να δηλητηριάζουν την εντύπωση του κόσμου για μένα και δεν το καταλαβαίνω αυτό».

Για το αν ήταν πιο ιδιαίτερα για εκείνον τα παιχνίδια με την ΑΕΚ: «Γιατί πρέπει πάντα να υπάρχει κάτι πίσω από την πραγματική διάσταση των πραγμάτων; Έπαιξα στην ΑΕΚ ποδόσφαιρο και ήμουν προπονητής τρία χρόνια. Πέρασα κάποιες από τις καλύτερες στιγμές μου. Γιατί πρέπει να έχω κάτι μετά με την ΑΕΚ; Αυτά είναι για τους μικρούς ανθρώπους και εγώ δεν είμαι μικρός άνθρωπος. Το τι έχω περάσει εγώ με την ΑΕΚ και τι νιώθω γι’ αυτήν το κρατάω για τον εαυτό μου και δεν το διατυμπανίζω. Και το λέω αυτό γιατί κάποιοι τον τελευταίο καιρό έχουν βγάλει τα ΑΕΚόμετρα. Δεν έχω σκοπό να μιλήσω για την ΑΕΚ. Ό,τι μπορούσα περισσότερο το έχω κάνει. Είμαι ευγνώμων που πήρα την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτή την ομάδα, αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω».

Για την κριτική που δέχθηκε σχετικά με την αλλαγή του Σιμόες στο «Καραϊσκάκη»: «Αποφάσεις που παίρνω εγώ δεν άφησα κανέναν άλλον να τις κρίνει πέρα από ανθρώπους που εκτιμώ. Ο κόσμος πρέπει να έχει κρίση και αυτός, αλλά δεν μπορώ εγώ να δώσω εξηγήσεις στον καθένα και δεν θα το κάνω».

Για τις φήμες περί κακών σχέσεων με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Μύθος. Με τον κ. Μπάγεβιτς έχω τις καλύτερες σχέσεις και είχα πάντα».

Για το αν χάθηκε η εμπιστοσύνη του Μελισσανίδη στον ίδιο: «Δεν το ξέρω. Μην με ρωτάτε εμένα αυτό. Δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Εγώ αισθάνομαι ευγνώμων για την ευκαιρία να δουλέψω σε αυτή την ομάδα και αυτή την ευκαιρία μου την έδωσε ο κ. Μελισσανίδης. Δεν νομίζω όμως ότι μου χαρίστηκε τίποτα».

Για την αγωνιστική φιλοσοφία της ΑΕΚ επί Πογιέτ: «Το είχα ξαναπεί ότι η ΑΕΚ έπαιξε ένα ποδόσφαιρο της λογικής “πρώτα να μην φάμε γκολ”. Ακόμα και σε κάποια παιχνίδια του ΟΑΚΑ περίμενε τον αντίπαλο. Στα δικά μου μάτια η φιλοσοφία αυτή δεν ταίριαζε στην ΑΕΚ. Είναι από τη φύση της επιθετική ομάδα και έτσι πρέπει να παίζει. Από ‘κει και πέρα, κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Νομίζω ότι ο Στέλιος θα πάει σε μια συντηρητική λογική. Δεν μπορεί σε αυτή τη στιγμή να κάνει πολλά πράγματα. Εύχομαι να πάει καλά και να μείνει και του χρόνου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ