Η γκάφα του Κάμερον μπροστά στην βασίλισσα Ελισάβετ - iefimerida.gr

Η γκάφα του Κάμερον μπροστά στην βασίλισσα Ελισάβετ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έκανε πάλι το... θαύμα του, καθώς πιάστηκε επ' αυτοφώρω στην κάμερα να λέει στη βασίλισσα Ελισάβετ ότι η Νικγηρία και το Αφγανιστάν είναι από τις πιο διεφθαρμένες χώρες.

Το περιστατικό συνέβη σε δεξίωση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για τα ενενηκοστά γενέθλια της βασίλισσας, με τον Κάμερον να συνεχίζει πως οι ηγέτες τους θα συμμετάσχουν στη διεθνή διάσκεψη κορυφής για την καταπολέμηση της διαφθοράς που διεξάγεται στο Λονδίνο την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην συζήτηση βρισκόταν και ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι Τζάστιν Ουέλμπι, ο υπουργός Κρις Γκρέιλινγκ, ο εκπρόσωπος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου και η βασίλισσα με τον Κάμερον να λέει: «Είχαμε ένα πολύ επιτυχημένο υπουργικό συμβούλιο σήμερα το πρωί, με αντικείμενο συζήτησης τη διάσκεψη κορυφής για την καταπολέμηση της διαφθοράς». Θα έχουμε τους Νιγηριανούς – στην πραγματικότητα θα έλθουν αρκετοί ηγέτες απίθανα διεφθαρμένων χωρών στη Βρετανία», συνέχισε ο Κάμερον για να προσθέσει: «Η Νιγηρία και το Αφγανιστάν είναι πιθανότατα δύο από τις πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο».

Η βασίλισσα δεν απάντησε σε όσα είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός και γύρισε το κεφάλι της από την άλλη, μέχρι που ο αρχιεπίσκοπος Ουέλμπι που έχει περάσει στο παρελθόν από τη Νιγηρία του απάντησε λέγοντας: «Όμως αυτός ο συγκεκριμένος πρόεδρος δεν είναι διεφθαρμένος, προσπαθεί σκληρά.

Μετά το περιστατικό εκπρόσωπος της Downing Street αρνήθηκε να απαντήσει στο αν οι κυβερνήσεις της Νιγηρίας και του Αφγανιστάν προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την βρετανική κυβέρνηση.

Ξεκαθάρισε μάλιστα πως ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος πως οι δηλώσεις του μαγνητοσκοπούνταν: «Οι κάμερες ήταν πολύ κοντά του. Υπήρχαν πολλές κάμερες μέσα στο δωμάτιο».

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας Μουχαμαντού Μπουχάρι ενημερώθηκε για τα όσα ειπώθηκαν στο Λονδίνο και ενοχλημένος έκανε λόγο για ντροπιαστικά σχόλια. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του το σχόλιο ήταν πολύ ενοχλητικό ειδικά μετά την προσπάθεια που καταβάλλει ο Πρόεδρος και παράλληλα υποστήριξε πως ο Κάμερον θα πρέπει να αναφερόταν στο παλιό καθεστώς.

Ωστόσο, χαιρέτισε στη δήλωσή του την παρέμβαση που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντερμπέρι και τον ευχαρίστησε για τις παρατηρήσεις του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κάμερον Βασίλισσα Ελισάβετ Βρετανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ