JP Morgan: Η συμφωνία δεν θα φέρει ράλι ανόδου στις ελληνικές μετοχές - iefimerida.gr

JP Morgan: Η συμφωνία δεν θα φέρει ράλι ανόδου στις ελληνικές μετοχές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η συμφωνία της Ελλάδας με τους θεσμούς για την ελάφρυνση του χρέους να είναι πιθανή ωστόσο για όσους δεν επωφελήθηκαν από την άνοδο των ελληνικών μετοχών των τελευταίων τριών μηνών είναι πλέον αργά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Emmanuel Cau, αναλυτή της JPMorgan Chase στο πρακτορείο Bloomberg η οικονομική πραγματικότητα η οικονομική πραγματικότητα σύντομα θα περιορίσει την ευφορία που οδήγησε σε άνοδο του Γενικού Δείκτη κατά 43% μέσα σε ένα τρίμηνο.

Για όσους δεν επωφελήθηκαν από την ανάκαμψη που καθιστά τις ελληνικές μετοχές το καλύτερο «στοίχημα» μεταξύ των δυτικοευρωπαϊκών αγορών για φέτος, είναι πολύ αργά να μπουν τώρα σημειώνει αν και όπως υποστηρίζει είναι πιθανή η συμφωνία για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Η εκτίμηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με αυτήν της Morgan Stanley, που την περασμένη εβδομάδα συνέστησε αγορά ελληνικών τραπεζικών μετοχών, αλλά και με αντίστοιχες εκτιμήσεις των HSBC και Credit Suisse.

«Θα μπορούσε να υπάρξει κάποια βραχυπρόθεσμη στήριξη στις αγορές μετοχών αν υπάρξει συμφωνία, όμως δεν νομίζουμε πως υπάρχουν περισσότερα σε ότι αφορά πιθανές αυξήσεις», σχολιάζει ο Cau. «Μπορεί η ελληνική αγορά να πάει υψηλότερα από εδώ; Ναι, διότι ήταν πιεσμένη, όμως τα κέρδη θα είναι αρκετά ισχνά στο προβλέψιμο μέλλον» καταλήγει ο αναλυτής της αμερικανικής επενδυτής τράπεζας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ελληνικές μετοχές JP Morgan
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ