Βέμπερ: Ο Τσίπρας έβλαψε την Ελλάδα – Μην πιστεύετε τους αφελείς λαϊκιστές [βίντεο] - iefimerida.gr

Βέμπερ: Ο Τσίπρας έβλαψε την Ελλάδα – Μην πιστεύετε τους αφελείς λαϊκιστές [βίντεο]

 Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η πολιτική του Αλέξη Τσίπρα έβλαψε την Ελλάδα» τόνισε ο επικεφαλής του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ στο Ευρωκοινοβούλιο, αναφερόμενος στις παλινωδίες της κυβέρνησης που οδήγησαν στο «προληπτικό» τέταρτο μνημόνιο-κάβα.

Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ενώπιον του Επίτροπου Πιερ Μοσκοβισί και στo πλαίσιο συζήτησης με θέμα την Ελλάδα και την πορεία των διαπραγματεύσεων του ελληνικού προγράμματος στήριξης ο Μ. Βέμπερ είχει ιδιαίτερα αιχμηρές αναφορές κατά του Ελληνα Πρωθυπουργού.

«Κυρίες και κύριοι, η πολιτική του Τσίπρα έβλαψε την Ελλάδα. Το τελευταίο πρόγραμμα του Σαμαρά, πριν από ένα χρόνο περίπου, αν είχε ολοκληρωθεί, θα σήμαινε ότι αυτή τη στιγμή θα έπρεπε η Ελλάδα να εξοικονομήσει ακόμα ένα δις από τα χρέη της» επεσήμανε.

Ο επικεφαλής του ΕΛΚ σημείωσε ότι στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι ίσως πολιτικό γιατί ενώ είχαμε ανάπτυξη 0.7 % το 2014, ενώ πέρυσι, με την κυβέρνηση Τσίπρα -0,2%. «Είχαμε δηλαδή κατάρρευση και απομείωση της οικονομίας».

Πρόσθεσε δε πως «το περυσινό ήταν ένα χαμένο έτος, με την κυβέρνηση Τσίπρα η οποία έβλαψε συνολικά την Ελλάδα» και υπογράμμισε αυστηρά: «Ο Τσίπρας ο ίδιος παραδέχθηκε πρόσφατα ότι με αφέλεια ξεκίνησε το έργο του ως πρωθυπουργός. Μπορώ να πω ότι αφελής συμπεριφορά στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται! Ούτε και στην Ευρώπη».

Ο Μ. Βέμπερ τόνισε ακόμη ότι «πολλές από τις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά ο Τσίπρας, δεν τις τήρησε. Και αποστασιοποιήθηκε από αυτές. Και ανεξάρτητα από την Ελλάδα πρέπει να πούμε σε όλη την Ευρώπη: μην πιστεύετε τους λαϊκιστές, που λένε ότι μπορούμε να παρεκκλίνουμε από τα προγράμματα μεταρρύθμισης».

Καταλήγοντας επικαλέστηκε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη: «Πρέπει να υπάρξει μια σθεναρή ηγεσία ώστε να ξεκινήσει μια σαφής πορεία με σταθερό προϋπολογισμό για την ανάκαμψη».

Παπαδημούλης: Θα τον βλέπετε στον ύπνο σας

Στον επικεφαλής του ΕΛΚ ανέλαβε να απαντήσει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης. «Ίσως να βλέπετε τον Τσίπρα και στον ύπνο σας, όμως θα τον βλέπετε πολλά χρόνια και ως πρωθυπουργό».

Οπως υποστήριξε απευθυνόμενος στον Μ. Βέμπερ, «στα 5' της ομιλίας σας, επιτεθήκατε 5 φορές στον Έλληνα πρωθυπουργό, τον κ. Τσίπρα, για να βοηθήσετε τον πολιτικό σας φίλο, τον κ. Μητσοτάκη. Αλλά δυστυχώς η αλήθεια δεν σας βοηθά. Διότι οι φίλοι σας της ΝΔ, άφησαν το 2009 την Ελλάδα με δημόσιο έλλειμμα 15,5% και με δημόσιο χρέος 125% του ΑΕΠ, ενώ στο τέλος του 2014, μαζί και με το ΠΑΣΟΚ, είχαν φτάσει το δημόσιο χρέος στο 180% του ΑΕΠ». Για να προσθέσει: «Μπορεί να βλέπετε τον κ Tσίπρα ακόμη και στον ύπνο σας. Σας βεβαιώνω όμως ότι όπως δεν μπορέσατε να βοηθήσετε τον κ. Σαμαρά, ομοίως δεν μπορείτε να βοηθήσετε και τον κ. Μητσοτάκη. Τον Τσίπρα θα τον βλέπετε πολλά ακόμη χρόνια ως πρωθυπουργό, γιατί αυτό θέλει ο ελληνικός λαός». Τέλος, ισχυρίστηκε ότι στο Eurogroup «ήταν μια καλή στιγμή και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ