Ποπ πτυχές στην ψηφιακή εποχή: Ενα φεστιβάλ για νέες τεχνολογίες και διαδίκτυο [βίντεο] - iefimerida.gr

Ποπ πτυχές στην ψηφιακή εποχή: Ενα φεστιβάλ για νέες τεχνολογίες και διαδίκτυο [βίντεο]

12th Athens Digital Arts Festival
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών, Athens Digital Arts Festival (ADAF), επιστρέφει για την ετήσια διοργάνωσή του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Μία τετραήμερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 22 Μαΐου, στο κτηριακό Συγκρότημα Πύλη Ερμού 117 – 121. Παράλληλα, στο πρόγραμμα του ADAF θα παρουσιαστούν έργα καλλιτεχνών και AV performances στον πολυχώρο six d.o.g.s.

H ποπ κουλτούρα

Με κεντρικό θέμα Digital Pop, το ADAF 2016 εξερευνά τις διαφορετικές πτυχές του Ποπ στην ψηφιακή εποχή, όπως αυτές εξελίσσονται από τη συνεχή ενασχόληση με τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο. Οτιδήποτε ορίζεται ως Ποπ, χαρακτηρίζεται από την κουλτούρα του «εδώ και τώρα».
Στις μέρες μας, το Ποπ μπορεί να προσδιορίζεται μέσα από likes, shares, tweets, views ή followers φανερώνοντας κατά κάποιον τρόπο τη δύναμη του πλήθους να διαμορφώνει τάσεις και νοοτροπίες, αλλά ταυτόχρονα αυτή η δυναμική φαίνεται να είναι εφήμερη καθώς ο πολιτισμός εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς.

Μία ιδέα από το φεστιβάλ στο παρακάτω βίντεο

450 καλλιτέχνες από 60 χώρες θα παρουσιάσουν τα έργα τους μέσα από ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει διαδραστικές και οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, video art, διαδικτυακά έργα, δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες αλλά και για παιδιά, καθώς εγκαινιάζει τη νέα κατηγορία ADAF KIDS. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες καλλιτεχνών και παρουσιάσεις διεθνών φεστιβάλ, όπως τα Japan Media Arts Festival (Ιαπωνία), Loop Festival(Ισπανία), Anima (Βέλγιο), Locomocion (Μεξικό), κ.ά.

Στο πρόγραμμα προβολών συμπεριλαμβάνονται: το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ, The Story of Technoviking, το πρόγραμμαVIDEOsPAIN με έργα video art από Ισπανούς καλλιτέχνες, το πρόγραμμα From A to Z in Loop με έργα φοιτητών από το ΑΤΕΙ Αθήνας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στο gallery space του six d.o.g.s θα παρουσιαστεί η έκθεση Digital Image του ADAF αφιερωμένη στη σύγχρονη ψηφιακή εικόνα και την ποπ κουλτούρα του διαδικτύου.

Ποπ πτυχές στην ψηφιακή εποχή: Ενα φεστιβάλ για νέες τεχνολογίες και διαδίκτυο [βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Από τις 19 μέχρι τις 22 Μαΐου, το Φεστιβάλ θα πλαισιώνεται από οπτικοακουστικές περφόρμανς που θα πραγματοποιηθούν στο six d.o.g.s. Ξεκινώντας στις 19 Μαΐου με το exclusive event focus raster-noton με καλλιτέχνες από το διεθνές label ηλεκτρονικής μουσικής raster noton και ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα του με την performance Recession της γνωστής κολεκτίβας1024 από τη Γαλλία, προσκαλεί το κοινό σε μια σειρά από εντυπωσιακά οπτικοακουστικά live acts.
Επιμέλεια καλλιτεχνικού προγράμματος ADAF 2016: Ηλίας Χατζηχριστοδούλου & Κατερίνα Γκουτζιούλη

12ο Athens Digital Arts Festival | 19 - 22 Μαΐου 2016

Κεντρικός Χώρος: Κτηριακό Συγκρότημα Πύλη Ερμού 117-121

Performance Venue: six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6 - 8, Μοναστηράκι

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 12th Athens Digital Arts Festival ADAF 2016
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ