Suddeutsche: Η Ελλάδα πρέπει να ματώσει για να πάρει χρήματα από τους δανειστές της - iefimerida.gr

Suddeutsche: Η Ελλάδα πρέπει να ματώσει για να πάρει χρήματα από τους δανειστές της

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ελλάδα ετεροκαθορίζεται όσο ποτέ» είναι ο τίτλος άρθρου γνώμης της Suddeutsche Zeitung, η οποία αναφέρει ότι «η χώρα πρέπει πραγματικά να ματώσει, ώσπου οι πιστωτές ξανανοίξουν το πορτοφόλι τους, το καλοκαίρι» και σημειώνει ότι «χρήμα υπάρχει μόνο έναντι πόνου».

Το ελληνικό δράμα, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, έγκειται στο γεγονός ότι δεν φαίνεται να έχει τέλος, καθώς έξι χρόνια πολιτικής διάσωσης δεν οδήγησαν σε αλλαγές προς το καλύτερο. «Σε έξι χρόνια η κρίση δεν έχει λυθεί, αλλά, αντιθέτως, έχει θεσμοθετηθεί - με δραματικές συνέπειες» τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι χωρίς συμφωνία των πιστωτών η πολιτική στην Αθήνα δεν μπορεί να κάνει σχεδόν τίποτα.

«Τόσο ετεροπροσδιορισμένη όσο σήμερα δεν υπήρξε η χώρα ποτέ» αναφέρει ο συντάκτης και επισημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε ελάφρυνση του χρέους της, το νωρίτερο το 2018. «Οι υπουργοί Οικονομικών επαινούν την Ελλάδα για το νέο πακέτο λιτότητας - και παραμένουν σκληροί. Όλα αυτά οδηγούν σε μια παράδοξη κατάσταση. Σε καμία άλλη χώρα δεν έχει επενδύσει τόσα χρήματα η ΕΕ - και τόσο λίγη εμπιστοσύνη (...) Και χωρίς εμπιστοσύνη στη χώρα ακόμη και οι σκληρότερες και καλύτερες μεταρρυθμίσεις είναι μάταιες» καταλήγει ο αρθρογράφος της SZ.

«Ευχάριστο μήνυμα για την Αθήνα» είναι ο τίτλος της οικονομικής «Handelsblatt», η οποία σημειώνει ότι η Ευρωζώνη θέλει για μία ακόμη φορά να κάνει παραχωρήσεις για την Ελλάδα και αναφέρει ότι η Αθήνα θα πληρώσει τα δάνεια εν μέρει αργότερα από ό,τι είχε σχεδιαστεί και με ακόμη χαμηλότερα επιτόκια.

Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, «θα μπορούσαν για μία ακόμη φορά να επιμηκυνθούν οι ωριμάνσεις των δανείων της Ελλάδας», καθώς οι Ευρωπαίοι θέλουν να αποτρέψουν μια νέα κλιμάκωση της ελληνικής κρίσης το καλοκαίρι. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι είναι πλέον ορατή η εκταμίευση της επόμενης δανειακής δόσης, ενώ θα γίνει μακροπρόθεσμα συζήτηση για ελαφρύνσεις στο χρέος.

«Το Eurogroup προσελκύει την Ελλάδα με ελαφρύνσεις χρέους» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού «Der Spiegel», όπου αναφέρεται ότι οι υπουργοί Οικονομικών είναι πεπεισμένοι ότι στις 24 Μαΐου θα υπάρξει συμφωνία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Sueddeutsche Zeitung Ελλάδα Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ