Οικονομολόγοι σε Κατρούγκαλο: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από γυρολόγους κομμάτων

Για παραλήρημα αμετροέπειας και αλαζονίας κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Κόλλιας σημειώνοντας ότι τα στοιχεία που έδωσε για τις επιβαρύνσεις ελευθέρων επαγγελματιών με το νέο ασφαλιστικό-φορολογικό είναι απόλυτα αξιόπιστα.

Ο πρόεδρος του ΟΕΕ αναφερόμενος στις δηλώσεις Κατρούγκαλου ότι τα στοιχεία του Επιμελητηρίου είναι αναξιόπιστα δήλωσε ότι «τα στοιχεία, που δώσαμε, βασίζονται σε απόλυτα αντικειμενικά αριθμητικά δεδομένα, όπως είναι οι συντελεστές ασφαλιστικών εισφορών και φορολογίας εισοδήματος, προήλθαν μετά από ενδελεχή επεξεργασία από τον Φορέα μας και δεν επιδέχονται αμφισβητήσεως, ειδικά από ανθρώπους που έχουν παντελή άγνοια αυτών που νομοθετούν».

Πρόσθεσε επίσης ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος αποτελεί θεσμοθετημένο οικονομικό σύμβουλο της εκάστοτε κυβέρνησης, και ως τέτοιο λειτουργεί διαχρονικά και κατέληξε:
« κ. Υπουργέ, δεν δέχομαι υποδείξεις περί κομματικής ιδιότητας από γυρολόγους κομμάτων που άλλαξαν δύο και τρία κόμματα μέχρι να βρούνε υπουργική καρέκλα. Ζητώ από τον κύριο Κατρούγκαλο να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς, που είναι το λιγότερο προσβλητικοί απέναντι στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το αξίωμα του Προέδρου και το πρόσωπό μου.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόλλιας εισφορές κατρουγκαλος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ